Remy Communication hult spellenfabrikant Jumbo in mysterie

Crea / News

Met behulp van de butler van Jonathan Eaton en video- en fotoproductiebedrijf Stories by light zette Remy Communication een awarenesscampagne op poten voor spelletjesgigant Jumbo. Het Leuvense communicatiebureau ging de bloedstollende uitdaging aan om Jumbo’s nieuwe escaperoom bordspel House of Treasure Escape Quest The Beginning: Ascalon’s Fury op de kaart te zetten. Een butler, een filmcrew en drie influencers. Meer had Remy Communication niet nodig om Vlaanderen warm te maken voor het nieuwe spel.  

In het eerste bordspel van de Jonathan Eaton-serie reizen de spelers de hele wereld rond. Om het imperium van Eaton in handen te krijgen, moeten ze puzzels en raadsels oplossen die hen naar de geheime schat brengen. Remy Communication bedacht van begin tot einde een unieke campagne uit die de mysterieuze speurreis tot aan de voordeur van drie Vlaamse influencers bracht.  

De butler heeft het gedaan

De spannende campagne startte met een filmpje in samenwerking met het Limburgse video- en fotoproductiebedrijf Stories by light. In dat filmpje zette een mysterieus figuur, de butler van Jonathan Eaton zo bleek, een zwarte koffer af bij drie Vlaamse influencers. Elias Verwilt, Kobe Peeters en Maximiliaan Verheyen kregen de opdracht de koffer te openen en het geheim van Jonathan Eaton te ontrafelen. Aan de hand van Instagram Stories en Reels konden ook hun volgers het bloedstollende avontuur meevolgen.  

Zoektocht

De content werd nadien in een digitale campagne gebruikt om nog meer mensen binnen de doelgroep aan te spreken. Het digitale team van Remy Communication bouwde een landingspagina waar spelletjesfanaten meer informatie vonden over House of Treasure Escape Quest The Beginning: Ascalon’s Fury, Jonathan Eaton en die mysterieuze butler. Het wees hen ook naar het dichtstbijzijnde verkooppunt om zelf de zoektocht naar Eatons schat te starten. Remy Communication wist een meeslepende campagne op poten te zetten die de volgers van Elias, Kobe en Maximiliaan meezoog in het spel. Hun video’s leverden meer dan 2 miljoen views op en de totale campagne bereikte meer dan 256.000 mensen over heel Vlaanderen. En de drie influencers? Die kraakten de code en zijn nog steeds in de running om Jonathan Eatons opvolger te worden.