Renault Zoé snelt elektrisch naar DOOH-awards

Awards / News

Voor de lancering van zijn nieuwste elektrische auto, de Zoé, wilde Renault een DOOH-campagne die zich op een optimaal moment richtte op de belangrijkste doelgroepen en tegelijkertijd de nadruk legde op het milieuvriendelijke karakter van de auto. Om dit doel te bereiken heeft het mediabureau OMD een doeltreffende communicatiestrategie ontwikkeld. Dynamisch beheer van de content was mogelijk dankzij het gebruik van live gegevens over de verontreinigingsniveaus in verschillende Belgische steden. Sindsdien sleept deze campagne voor de Renault Zoé alle prijzen in de wacht. Renault viel voor het eerst in de prijzen bij de AMMA Awards 2020 binnen de categorie "Best Creative Media Use" (zilver) en werd ook bekroond door de Best of OOH 2020. De campagne werd vervolgens genomineerd voor de Drum Awards Digital Advertising 2021 in de categorie "Best use of Digital Out-Of-Home". Deze drie organisaties in de reclame-industrie onderscheiden respectievelijk de beste mediacampagnes die er in slagen om creativiteit en technologie te combineren.

De Renault Zoé-campagne staat nu op de shortlist voor de Campaign Tech Awards 2021 in de categorie “Best use Of Tech in OOH”. De winnaars worden op 6 mei bekend gemaakt. "Dit succes is te verklaren door het innovatieve karakter van de campagne," luidt het bij JCDecaux. "Die werd alleen uitgezonden als de luchtkwaliteit slecht was (oranje tot rood). Deze campagne demonstreerde de kracht van het gebruik van real-time luchtvervuilingsgegevens om de vervuilingsniveaus rond de steden Brussel en Luik op een geprogrammeerde manier weer te geven met behulp van de Digital Out-of-Home Marketplace (DOOH) van VIOOH. Dit is een contextuele en relevante manier om het verband tussen het gebruik van een elektrische auto en de daarbij minimale milieueffecten te benadrukken."

Deze campagne werd uitgevoerd in samenwerking met Renault België, JCDecaux België, OMD, Publicis Groupe, Outsight, VIOOH en Outmoove.