Restaurant & Bar Design Award voor Pinkeye en Not Before Ten?


De Serre (Design: Pinkeye)
De Antwerpse designstudio's Pinkeye en Not Before Ten zijn dit jaar genomineerd voor de 10de editie van de gerenommeerde Restaurant & Bar Design Awards in de categorie 'Europe Restaurant'. Daarmee mogen zich tot de absolute top rekenen binnen Europa. Eerder wonnen de befaamde restaurants The Jane in Antwerpen en Sketch in London deze prestigieuze award.
Uit een totaal van meer dan negenhonderd inzendingen uit meer dan 70 verschillende landen werden het ontwerp van Pinkeye voor De Serre in Antwerpen, en dat van Not Before Ten voor Glorious Bastards in Linz (Oostenrijk) genomineerd. Daarmee is België sterk vertegenwoordigd op de 12-koppige shortlist van de categorie 'Europe Restaurant'. De awards worden uitgereikt op 4 oktober 2018 in London. De jury bestaat zoals elk jaar uit een uitgebreide internationale selectie professionals uit de lifestyle media-, horeca- en designwereld, onder wie dit jaar ook conceptueel kunstenaar Arne Quinze.
Pinkeye viel al eerder in de prijzen met zijn eigenzinnige winkels, horecazaken en sterke merkidentiteiten. Denk maar aan Hoeked Doughnuts, Manhattn’s, Chez Claire, Gatsu-Gatsu, Manmade en The Veneer House voor Decospan. Pinkeye koos voor hun inzending voor het ontwerp van lunchrestaurant De Serre. De Serre is als onderdeel van StartupVillage, de ideale locatie in de Antwerpse binnenstad voor innovatieve business events. De briefing aan Pinkeye was duidelijk: géén overdreven clean interieur, maar een gezellig restaurant dat past bij de sfeer én dat 's avonds eenvoudig kan omgetoverd worden tot een stijlvolle eventruimte. De ontwerpers van Pinkeye kozen voor een abstracte serre, met metalen frames en illustraties gebaseerd op de insectenwereld, en echte insecten op de muur. Dit alles werd gecombineerd met inspirerende muurtekeningen en prachtige muren vol groen. Het resultaat: een multifunctioneel maar stijlvol interieur passend bij de sfeer en stijl van de locatie.

Glorious Bastards (Design: Not Before Ten)
Het Antwerpse designbureau Not Before Ten werd in 2009 opgericht door interieurarchitect Kurt Hereygers. Not Before Ten kon de voorbije jaren diverse mooie projecten aan het portfolio toevoegen: Black Smoke, Brouwerij De Koninck, Ellis Gourmet Burger, The Dirty Rabbit, Balls & Glory, Bar Palmier, Moss en l'Epicerie du Cirque under the Palm Trees. Ook internationaal maakten ze naam met projecten als Überquell (Hamburg, Duitsland), Escobar (Salzburg, Oostenrijk), Smokey Goodness (Delft, Nederland) en Glorious Bastards in Oostenrijk, dat dus een nominatie in de wacht sleepte. Glorious Bastards is het verhaal van 3 bastards: de bakker, de slager en de brouwer. Bij Glorious Bastards worden deze drie elementen stijlvol gecombineerd: 's morgens kan je er terecht voor koffie en ontbijt, 's middags voor een lunch met pizza of gegrild vlees, en 's avonds transformeert de locatie in een levendige bar. Zo gaat de ruimte van klein naar groot en terug, om zo alle functies ervan te combineren. De uitdaging bij dit ontwerp bestond eruit een warm, bijna huiselijk gevoel te creëren, of de ruimte nu ten volle benut wordt of net niet. De ontwerpers van Not Before Ten maakten hiervoor gebruik van gezellige corners en verplaatsbare muren en creëerden op die manier drie verschillende sferen voor de verschillende horecaconcepten die bij Glorious Bastards samenkomen.
PR account manager - Wavemakers
Welkom bij Wavemakers Bij Wavemakers hebben we een passie voor baanbrekende PR en […]
Hoofd Communicatie - UGent
Context Ben jij een ervaren communicatieprofessional met een strategische visie en sterke leiderschapskwaliteiten? […]
Responsable du développement commercial et marketing H/F - Réseau des Médias de proximité (FR)
APPEL A CANDIDATURES Le Réseau des Médias de proximité recrute un.e « Responsable […]
Corporate PR Account Manager Walkie Talkie
WALKIE TALKIE IS ON THE LOOKOUT FOR A CORPORATE PR ACCOUNT MANAGER WALKIE […]