Richa en Daenen/Pierloot gaan samen de baan op voor Richa

Budgets / News

Daenen/Pierloot zijn Vincent Daenen (copy) en Dirk Pierloot (AD). Ze omschrijven zichzelf als oude reclamerotten met de gedrevenheid van rookies en werken zowel voor agency's als rechtstreeks voor klanten. Zo wonnen ze recent de strategische en creatieve pitch tegen drie klassieke bureaus voor Richa, een Belgisch merk van motorkleding actief in 40 landen.

Tom Grymonprez, CEO van Richa: "De no-nonsense aanpak van Daenen/Pierloot charmeerde me. Ze kwamen met verrassende strategische insights en een slimme emotionele brand campagne waarmee we ons kunnen onderscheiden in een zeer utilitaire markt, zowel voor onze klassieke markten en doelgroepen als voor nieuwe. Ze hebben echt bewezen ons merk te begrijpen."

Dirk Pierloot: "Vincent en ik doen het denk- en conceptwerk. Eens de klant overtuigd, zoeken we in het netwerk dat we op 25 jaar hebben opgebouwd de juiste partners. Zo zetten we voor elk project een ad hoc agency op, lean and mean. Zo ook voor Richa. Voor de campagne gaan we binnenkort letterlijk en figuurlijk de baan op met een heel straffe foto & video crew. En voor de uitwerking en uitrol van de vooral digitale campagne hebben we een samenwerking gesloten met AdSomeNoise, de digitale wizzkids onder leiding van Steven Verbruggen en Gert Pauwels."

Daarnaast vertalen Daenen/Pierloot, in samenwerking met het Richa marketing team o.l.v. Felice Vandenabeele, hun campagne ook 360° naar print, POS materiaal voor Richa-verkooppunten, catalogi, beurzen en activatiecampagnes.