RMB ziet ze alle vier (en nog meer)

RMB logo

Marketing / Media / News

RMB logo

RMB rolt vier nieuwe en vernieuwde videoreclameformules uit. De regie in kwestie commercialiseert het televisie-, radio- en internetaanbod van de RTBF. (Maar doet ook meer. Zo vertegenwoordigt de regie voortaan ook de regionale Franstalige radiozenders Sud Radio en Antipode.)

Met de interactieve pre-roll video belooft RMB een verrijkte kijkerservaring dankzij een call to action in de reclamespot. Meer bepaald krijgt de bezoeker online via aanklikbare hotspots tijdens de pre-roll vrijwillig toegang tot meer content in de vorm van tekst, een foto en een video in de player. Deze interactie - die de surfer zelf  activeert - is volgens de regie het ideale middel om een sterke band te creëren tussen de gebruiker en het merk.

Daarnaast biedt RMB tijdens de live uitzendingen in streaming op RTBFAuvio sponsors de mogelijkheid van een live aankleding van de videoplayer, aanklikbaar en in de kleuren van uw merk. Deze aankleding is volgens de regie erkend als internetformule met de grootste impact. Ze is volgens RMB bijzonder geschikt voor evenementen en productlanceringen.

Met de in-video overlay ad kunnen adverteerders hun aanwezigheid op de RTBF-video's zonder televisiespot benadrukken. Deze nieuwe formule, ook wek toaster genoemd, verschijnt 10 seconden in surimpressie onderaan het videovenster.

De companion ad 'vergezelt' tot slot de pre-rolls in de vorm van een leaderboard onder de video player.Deze formule verhoogt volgens RMB de call to actions en garandeert de adverteerders ruim de helft meer clicks.