Rode Neuzen Dag telt af naar kick-off

Media / News

Rode Neuzen DagRode Neuzen Dag zet zich dit jaar in om alle jongeren in Vlaanderen mentaal, fysiek en sociaal weerbaarder te maken. De goeddoelactie van VTM, Qmusic, HLN en Belfius organiseert op maandag 16 september 2019 een grote kick-off. Rode Neuzen Dag-ambassadeur Jens Dendoncker gaat dan voor een heus wereldrecord: dat van het langste applaus. Op dit moment staat het record op 2 uur en 32 seconden.

“Ik heb dit record niet zomaar gekozen natuurlijk. Jongeren verdienen applaus en aanmoediging,” klinkt het bij Jens Dendoncker. We 'klappen' Rode Neuzen Dag af én ik kweek dus een sportiever lijf met al dat klappen dankzij het goede doel! Fantastische win-win vind ik dat. Ik vraag me alleen af hoe dat dan praktisch moet: bij een hongerke of een dorstje of mijn neus die jeukt of nog erger: wat als ik naar het toilet moet?!”

Rode Neuzen DagJens Dendoncker start zijn recordpoging rond 8u20 in het Sint Theresia Kollege in Kapelle-op-den-Bos, onder luide aanmoediging van de leerlingen en leerkrachten. Qmusic zendt deze recordpoging ook live op de radio uit. ‘De Ochtendshow’ met Sam De Bruyn, Inge De Vogelare en Wim Oosterlinck zal op maandag 16 september drie uur langer lopen: van 6u tot 12u. Heel Vlaanderen kan de klappende Jens Dendoncker ook de hele tijd live in beeld volgen via de Facebookpagina van Rode Neuzen Dag en QmusicHLN.be en VTMNIEUWS.be.

Rode Neuzen Dag zet dit jaar meer in op scholen en roept hen op om acties op te zetten voor Rode Neuzen Dag. Het geld van georganiseerde acties van de school gaat integraal naar hun eigen gekozen project, aangevuld met een financiële extra door acties die de rest van Vlaanderen organiseert.