Rodenbach schenkt en schrijft geschiedenis

Marketing / News

Brouwerij Rodenbach is 200 jaar jong. In 1821 hielden Alexander, Ferdinand Gregoor, Pedro en Amalia Rodenbach de Roeselaarse brouwerij boven de doopvont. Anno 2021 is Rodenbach een wereldreferentie in Vlaams roodbruin bier. Rodenbach is uitgegroeid tot een echte klassieker binnen het Belgisch bierpatrimonium en wordt in binnen- en buitenland geroemd omwille van haar unieke smaak die mede tot stand komt door rijping op één van de 294 legendarische eikenhouten foeders. Ruim 137 medailles behaald op toonaangevende bierwedstrijden bevestigen de topkwaliteit. Naar aanleiding van deze verjaardag verschijnt het geïllustreerde tweeledig jubileumboek ‘Rodenbach schenkt & schrijft geschiedenis’.

Het eerste deel van het boek focust onder andere op de bieren, de brouwerij, de horeca en de culinaire toepassingen. In het tweede deel komt de bijzondere familie Rodenbach aan bod. Het geslacht Rodenbach kende in zijn rangen militairen, dichters, schrijvers, brouwers, ondernemers, maar ook pragmatische revolutionairen en politici die zelfs een rol speelden bij de totstandkoming van België. Dit en zoveel meer heeft auteur Erik Verdonck voor de volgende generaties in het boek ‘Rodenbach schenkt en schrijft geschiedenis’ (320 pagina’s) vastgelegd. Dit ‘Coffee Table Book’ komt midden juni op de markt. Het boek bevat onder andere 12 strippagina’s van de hand van de Roeselaarse striptekenaar Jimmy Hostens en talloze unieke archiefbeelden, het wordt uitgegeven door TDM en wordt verkocht bij Standaard Boekhandel en vanaf eind juni via www.s-hop.be

PUB Magazine krijgt er alvast dorst van. In het volgende nummer verschijnt daarom een artikel over de marketing van Rodenbach. Kwestie van u in zomersfeer te krijgen.