Rodenbach vindt zielsverwant in Verenigde Staten

Marketing / News

Rodenbach DogheadBrouwerij Rodenbach, bekend van zijn op eikenhouten foeders gerijpt Vlaams roodbruin bier van gemengde gisting, gaat een collaboration brew brouwen met Dogfish Head Brewery, een iconische Amerikaanse 'Craft Brewer' van o.a. de bestverkopende 'Sour Ale'  in de Verenigde Staten, SeaQuench Ale.
Dit is de eerste keer dat Rodenbach instemt met een collaboration brew, een grote stap om een uniek bier aan te bieden aan consumenten die op zoek zijn naar een verfrissend alternatief voor het huidige marktaanbod. "Dit is een historisch moment voor onze brouwerij," aldus Rudi Ghequire, brouw- en keldermeester van Brouwerij Rodenbach. "Niet enkel is de tijd rijp voor dit partnership aangezien onze bieren in de US - grotendeels dankzij de SeaQuench Ale van Dogfish Head - populairder zijn dan ooit maar we hebben met Sam Calagione en het brouwersteam van Dogfish Head een ongelofelijke partner en zielsverwant gevonden.  Hoewel eeuwen en een oceaan ons scheiden, delen onze brouwerijen vergelijkbare waarden en principes. Van onze onafhankelijke familiebrouwerij tot de teamspirit bij al onze medewerkers, onze wederzijdse waardering, ons respect voor het gebruik van ingrediënten van de hoogste kwaliteit en ten slotte hoe de kust onze beide bieren beïnvloedt. We kunnen voor onze eerste samenwerking geen betere partner vinden. We kijken dan ook vol verwachting uit naar wat de toekomst ons brengt."
Het idee van een partnership kwam voor het eerst ter sprake na een panelgesprek op de Craft Brewer's Conference in Nashville, Tennessee, in maart 2018. Rudi Ghequire en enkele andere brouwmeesters zoals o.a. Bill Marchi, hoofd van Wooden...It Be Nice!, het programma voor op vaten gerijpt zuur bier van Dogfish Head, bespraken er het spectrum van traditionele 'Red Ales' en de moderne interpretaties ervan door Dogfish Head en andere brouwerijen. Eind 2018 bezochten Rudi Ghequire en Kristof Ampe, Hoofd Marketing Rodenbach, Dogfish Head in Milton. Op basis van de expertise van Dogfish Head, hun kwaliteitsverbintenis, overvloed aan creativiteit en aanstekelijke passie voor bier, werd uiteindelijk het engagement genomen om een nieuw bier op de markt te gaan brengen.