Roularta Media Group blikt vooruit, Louis De Nolf treedt toe tot de raad van bestuur

Media / News / People

Roularta deelt, naar aanleiding van zijn algemene vergadering, zijn vooruitzichten voor 2024. Eerder maakte de groep zijn omzetcijfers van het afgelopen jaar bekend.

De groep verwacht dat de lezersinkomsten positief zullen blijven evolueren, dit dankzij de goede werving van digitale abonnementen en de groeiende werving van printabonnementen via de digitale kanalen. Een nieuw jong publiek ontdekt het digitaal aanbod van de groep via ‘Mijn Magazines’, de app die alle content aanbiedt van alle redacties van de groep (Knack, Weekend Knack, Focus Knack, Trends, Plus Magazine, Libelle, Flair, Feeling enz. met al de Franstalige tegenhangers).

De distributiekosten zullen volgens Roularta minder dan gevreesd stijgen, gezien de bladen van RMG met de normale bedelingsrondes voor brieven en pakketten worden verdeeld en de deadlines van leveringen aan de distributeur zullen aangepast worden. Verder zal de toepassing van het belastingkrediet de distributiekosten drukken. De bladen van RMG zullen hoofdzakelijk bedeeld worden door Bpost en eventueel door een andere distributeur voor een beperkte volume.

Gezien de onzekere economische context moet er echter wel verder rekening gehouden worden met druk op de reclame-inkomsten, klinkt het. De kosten van energie en grondstoffen blijken niet meer te stijgen zoals in de het recente verleden. Niettemin blijft de groep verder inzetten op efficiëntiemaatregelen om rekening te houden met de in België aanhoudende inflatie.

Nieuw: het voorstel van de raad van bestuur om de raad van bestuur uit breiden met een nieuw lid,  Louis De Nolf, werd door de algemene vergadering goedgekeurd. Louis De Nolf wordt benoemd tot niet-uitvoerend bestuurder voor een periode van vier jaar. De raad van bestuur is van oordeel dat Louis De Nolf, die ervaring opdeed bij VTM en Roularta vooraleer in 2013 general manager te worden van het pr- en communicatiebureau Duomedia, een meerwaarde zal betekenen voor de beraadslaging en besluitvorming binnen de raad van bestuur, die voortaan 10 leden zal tellen.