Ruby Callebaut: Belgische baby met chocolade-DNA

Communication / Marketing / News

Een wereldprimeur? Een baby genoemd naar de grootste innovatie in de chocolade-industrie in de laatste 80 jaar, met een achternaam die verwijst naar de familienaam van hét Belgische chocolademerk Callebaut.

Ruby Callebaut, geboren op 2 oktober 2019, is 36 cm groot en woog bij de geboorte slechts 1,2kg. Het eerste kindje van de trotse ouders Dieter Callebaut en Stefanie Van Reybrouck. Niets deed vermoeden dat hun baby zo snel al chocolade geschiedenis zou schrijven. Natuurlijk was de familie dolgelukkig met de geboorte, maar de laatste weken waren ze voornamelijk begaan om de gezondheid van de kleine Ruby, aangezien ze 12 weken te vroeg geboren werd en slechts 1,2 kg woog. Ze verblijft momenteel op de dienst Neonatologie van het AZ Sint-Jan in Brugge. Ondertussen gaat alles goed met Ruby, weegt ze 2,5 kg en kan ze binnenkort voor het eerst mee naar huis.

Haar thuis ligt in Blankenberge aan de Vlaamse kust. Haar moeder, Stefanie, doet een administratieve job bij een bank en vader Dieter is een veiligheidsingenieur voor een raambedrijf. Is het toeval dat Dieter zijn achternaam Callebaut is?  “Mijn familie is oorspronkelijk uit de regio Dendermonde. We weten dat de fabriek in Wieze daar niet ver af is, dus kan er zeker een link zijn met het chocolademerk Callebaut,” zegt vader Dieter Callebaut. Desalniettemin was het nooit de intentie van het koppel om hun kersverse baby te vernoemen naar de chocolade innovatie. “Ik vond Ruby altijd al een mooie naam, dus toen ik wist dat ik in verwachting was, was de keuze snel gemaakt”. zegt moeder Stefanie. “Pas toen we al in de kraamafdeling verbleven, vertelde een verpleegster dat dit de naam was van de nieuwste Callebaut -nnovatie”.

Bij Callebaut kwam het bericht als een blije verrassing. “De tante van Ruby stuurde ons een bericht over de geboorte via sociale media. Ze vroeg of we een cadeautje of geboortekaartje konden sturen als verrassing, maar zoals gewoonlijk gingen we net dat beetje verder. Afgelopen maandag zijn we Ruby in het ziekenhuis gaan bezoeken. Onze global creative lead chef, Davide Comaschi, maakte een creatie van 100% Ruby-chocolade. We vertelden meer over wat de Ruby-chocolade uniek maakt terwijl we ze ook lieten proeven van onze heerlijke chocolade”, zegt Frederic Janssens, Global Brand Manager Callebaut. “De Callebaut-familie was erg verrast en wij waren zeer gelukkig dat we Ruby Callebaut mochten verwelkomen als deel van onze rijke Callebaut-geschiedenis. Haar foto zal voor altijd een plaatsje krijgen aan de ‘Wall of Fame’ van onze Chocolate Academy in Wieze zodat ook onze vele bezoekers en cursisten haar kunnen bewonderen”.

De toekomst ziet er rooskleurig uit voor Ruby Callebaut. Met Octaaf Callebaut als stichter van het iconische chocolademerk, werd alvast een ballonnetje opgelaten indien Stefanie en Dieter in geval van gezinsuitbreiding nog een jongen zouden verwelkomen...

De video werd in-house ontwikkeld bij Callebaut, met de hulp van vaste partner Arendsoog.