S.Pellegrino zoekt nieuwe generatie young chefs

Awards / News

SanpellegrinoWie wordt de volgende grote topchef? Dat is de vraag die S.Pellegrino de komende maanden in de ban houdt. Met de start van de 4de editie van de S.Pellegrino Young Chef competitie richt het Italiaanse watermerk alle blikken wederom op de nieuwe generatie van young chefs. Jonge koks die naast creatief, technisch onderlegd en innovatief ook sociaal geëngageerd uit de hoek moeten komen. S.Pellegrino gelooft immers stellig in de kracht van gastronomie als een enabler voor sociale impact en verandering. En dus gaat het merk wereldwijd op zoek naar culinaire pioniers waarvan de impact verder reikt dan hun restaurantkeuken.
David MartinDat doet het Italiaanse merk niet alleen. In 12 regio’s verspreid over de hele wereld krijgt het per regio de hulp van een driekoppige jury. Kenners in kwestie die al menig uur in een restaurantkeuken doorbrachten. Voor het Noord-Westen van Europa met onder andere België, Frankrijk en Zwitserland als deelnemende landen, zal David Martin de jonge chefs beoordelen en gidsen. Martin, chef en eigenaar van La Paix in Anderlecht en superviserend hoofd bij de brasserie van BOZAR, werd zo pas nog door Gault & Millau uitgeroepen tot Chef van het Jaar 2019. De Belgische chef krijgt het gezelschap van de Franse Anne-Sophie Pic, die ook juryvoorzitter is, en de Zwitserse Heiko Nieder.
SanpellegrinoDe inschrijvingen voor deze editie van de S.Pellegrino Young Chef competitie werden geopend op 4 februari en lopen nog tot 30 april 2019. Na deze datum komt ALMA in actie. De International School of Italian Cuisine selecteert 10 halve finalisten voor Noord-West Europa die hun signature dish mogen voorstellen aan Pic en co. De driekoppige jury is belast met de keuze voor de regionale finalist, die op zijn of haar beurt in Milaan zal strijden tegen de laureaten uit de 11 andere regio’s. Eén opmerkelijk verschil met de vorige jaren echter is dat er in 2019 vier awards worden uitgereikt in plaats van één: de Fine Dining Lovers Food for Thoughts Award, de S.Pellegrino Award for Social Responsibility, de Acqua Panna Award for Connection in Gastronomy en de S.Pellegrino Young Chef Award. Inschrijven kan via de website van S.Pellegrino.