Sammy Colson (ex-Yadera) wordt co-CEO Springbok

News / People

Springbok groep groeit snel. Eind vorig jaar werden de Nederlandse digitale bureaus Yourzine en SearchResult overgenomen. De integratie van die nieuwkomers in goede banen leiden is een van de redenen waarom Sammy Colson werd aangetrokken als co-CEO naast Kim Verhaeghen. Voor Sammy is het na 7 jaar Yadera en Teamleader een terugkeer naar de bureauwereld, waar hij voor zijn stap naar de SaaS-wereld actief was. Zelf omschrijft hij het in zijn welkomstmail aan het Springbok-team als thuiskomen.

De komst van Sammy Colson is een nieuwe stap in het realiseren van de ambitie van de Springbok groep: het sterkste digitale bureau van de Benelux worden door betekenisvolle data-gedreven experiences te creëren voor nationale en internationale klanten. Hij was al aandeelhouder sinds de overname van  Rise + Shine in 2019. Op 1 maart heeft hij nu de stap gezet naar een actieve rol als co-CEO. Daarmee krijgt de Springbok groep iemand aan het hoofd voor wie helder en transparant bedrijfsmanagement altijd een kritische succesfactor geweest is.

Focus op efficiëntie

“In mijn managementaanpak ligt de klemtoon op efficiëntie en data als motor voor de groei van een organisatie. Dat is een visie die rechtstreeks uit de SaaS-wereld komt”, vertelt Sammy Colson. “Ik wil op basis van data kijken naar wat er echt gebeurt in een agency. Vanuit die kennis kun je dan objectieven bepalen, processen stroomlijnen en rapporteringen op punt zetten. Dat is cruciaal, zeker als je samenwerkt met een private equity partner. De communicatiesector hinkt op dat vlak wat achterop en ik wil bij Springbok aantonen dat het anders kan.” Zijn managementvisie is een rechtstreeks gevolg van zijn ervaringen bij Yadera, een bedrijfsbeheer-applicatie toegespitst op reclamebureaus, digital agency's en IT-bedrijven, die hij in 2014 samen met een partner opstartte. Het idee voor Yadera rijpte toen hij managing partner was bij Emakina/Direct, waar hij zijn bureaucarrière in 2009 startte. “Ik had het gevoel dat we voor het dagelijks management van het bureau niet met handige tools aan het werken waren”, zegt Sammy Colson daarover. Zo groeide na gesprekken met de medeoprichter van Yadera het concept van een all-in-one software die toegespitst was op de realiteit van de digitale communicatiesector en echt inzichten verschafte. Het concept van Yadera sloeg aan. Ondertussen is Yadera de meest gebruikte applicatie in de sector en werd het in 2019 door Teamleader toegevoegd aan zijn portfolio.

Bouwen

Toen de Springbok groep aanklopte met het aanbod op co-CEO beschouwde Sammy Colson dat als het moment om de opgedane inzichten zelf in praktijk te brengen. “Dankzij Yadera ben ik in contact gekomen met honderden agencies. Daaruit is een visie gegroeid over hoe je een agency kan managen. Die wil ik bij Springbok nu uitrollen. Ik heb altijd gezegd dat ik op een dag terug naar de bureauwereld zou gaan. Springbok ken ik nu al een aantal jaren, net als Indufin, de private equity partner. Zij zijn voor mij de juiste partijen om de cirkel rond te maken.”

Kim Verhaeghen is bijzonder blij met de komst van Sammy als co-CEO naast hem. “De buy en build strategie van Springbok groep met onze private equity partner Indufin is niet alleen gefocust op snel groeien. Wij willen een stabiele, geïntegreerde groep uitbouwen die als groep meerwaarde geeft voor onze teamleden en klanten. De kennis en ervaring van Sammy gaat ons daarbij helpen. Bovendien creëert die stabiliteit en integratie ook een aangenamere, betere werkplek voor het team. Ook dat is cruciaal voor een sterke groep waar mensen centraal staan.”