Sanoma en Pebble Media geloven in mobile

The Power of Mobile Sanoma

Communication / Media / News

The Power of Mobile SanomaSanoma en Pebble Media gaven IPSOS en Space de opdracht om Belgen te ondervragen over het gebruik van mobile. Sanoma Advertising deelde enkele van de resultaten van deze studie.

"Smartphones zijn niet meer uit het straatbeeld weg te denken. De Belg staat er mee op en gaat er mee slapen, maar gebruikt de smartphone ook steeds vaker in een aankoopproces," zo luidt het bij Sanoma. "Om uit te zoeken hoe groot het belang van smartphones is in het dagelijks leven en in de customer journey, presenteren Sanoma en Pebble The Power of Mobile. Een studie uitgevoerd door Ipsos, in samenwerking met Space in het najaar van 2016. Wat we leren is dat de smartphone echt onmisbaar is geworden en een heel belangrijke plaats inneemt in het aankoopproces binnen verschillende sectoren."

Enkele van de vaststellingen? Om te beginnen: mobile is dus niet meer weg te denken uit het dagelijkse leven. De gemiddelde Belg gebruikt zijn of haar smartphone zo'n 162 minuten per dag, ongeveer 2,5 uur. En 66% zegt niet meer zonder te kunnen. Wat Samona Advertising en Pebble Media interesseert, en u wellicht ook, is wat consumenten denken over mobile advertising. 44% van de respondenten gebruikt op een toestel een adblocker, maar dat geldt niet zozeer voor smartphones: daar is slechts in 8% van de gevallen sprake van adblockers. Adverteerders hebben er dus belang bij om reclame 'clean' te houden, om te vermijden dat dat percentage voor smartphones de hoogte ingaat. En vooral: 41% van de respondenten maakt gebruik van zijn of haar smartphone bij het offline shoppen, vaak voor prijsvergelijking. Er zijn voor het gebruik van de smartphone in de customer journey natuurlijk grote verschillen naargelang de sector, van 38% bij beauty tot 65% bij voeding.