Satisfaction en Duvel 6,66 gesaboteerd door De Mol

Crea / News

Je herinnert je vast nog nog de opvallend stunt van Duvel en De Mol. Plots stond er op de iconische gevel van de brouwerij langs de A12 ‘Ssst… De Mol gaat beginnen’. En tijdens de uitzendingen werd de brouwerij ook echt gesaboteerd door de Mol. Of dat is toch de insteek van de verrassende billboardcampagne, gemaakt door Satisfaction, lead agency van Duvel.

Elk 7-seconde spotje voor Duvel 6,66 start als een mooi, klassiek packshot. Een aangename bar-setting, een mooi uitgelichte Duvel 6,66, een krachtige voice over... tot er al na enkele seconden iets heel erg fout gaat. Een Duvel die in verkeerd glas wordt geserveerd, bier dat uit een flesje spuit, het decor dat in elkaar stuikt, een ander biermerk dat in de spot gesmokkeld werd, etc. Lap, besluit de VO, hier zit ne Mol. Er werden in totaal maar liefst 10 verschillende sabotages gefilmd. “We hebben hele hoop situaties bedacht, er dan zoveel mogelijk gefilmd en afgewerkt, om dan tot een sterke selectie van 10 te komen,” verduidelijkt John Israel, CD bij Satisfaction.

De billboards werden rond De Mol en Café De Mol uitgezonden, zowel op tv als online. En dan is er ook nog een speciale versie voor de finale, als De Mol eindelijk ontmaskerd werd. 

Credits

Client: Duvel
Contacts: Nils De Smet, Marie Verspreeuwen
Agency: Satisfaction
CD: John Israel
Creative team: Olaf Meuleman, Johan Van Oeckel, Olivier Maquenne
Account: Alexandra Grohol
Production Company: Who Killed Joe