SBS onderstreept groei met nieuwe schermgezichten

Media / News

best-1 SBSMet drie nieuwe schermgezichten, negen nieuwe programmatitels en nog meer sterkhouders zet SBS in 2019 verder in op groei met de zenders Vier, Vijf en Zes. De zendergroep wil het historische marktaandeel van 20,1% in 2018 opnieuw overtreffen. Ter vergelijking: in 2017 haalde SBS 19,3% en in 2016 17,9%. Viktor Verhulst maakt tegen de zomer op een van de SBS-zenders zijn schermdebuut met de vernieuwende en interactieve dagelijkse realitysoap Love Island, vaste waarde Frances Lefebure verrast op Vier met sterke verhalen over jonge mensen die domweg veel te vroeg om het leven kwamen in Forever Young, terwijl nieuwkomers Dina Tersago en Evi Hanssen respectievelijk Blind Gekocht en Help, mijn borsten staan online! bij SBS lanceren. Daarnaast zijn er de huidige schermgezichten Gert Verhulst, James Cooke, Pedro Elias, Gilles Decoster, Jani Kazaltsis, Evy Gruyaert, Axel Daeseleire, Annelien Coorevits, Elodie Ouedraogo, Erik Van Looy, Wim Opbrouck, Bartel Van Riet, Bart Raes, Joris Brys,  Gilles Van Bouwel, Eric Goens en Peter Boeckx. Vier breidt voorts het fictie-aanbod uit met De Dag naast nieuwe seizoenen van Callboys, Gent-West en Auwch. U merkt het: SBS wil met sterke programma's uitpakken om ook commercieel te groeien (zoals ook blijkt uit wat CEO Peter Quaghebeur zegt over SBS in 2019).

Vijf

Op Vijf is drama dit voorjaar nooit ver weg. Vanaf midden februari pakt de zender uit met het nieuwe seizoen van Temptation Island, en men start meteen met een extra lange aflevering. Ook Shopping Queens keert terug. Het nummer ‘Leef’ van André Hazes Jr werd afgelopen najaar al een megahit in Vlaanderen. In zijn realityreeks André Hazes: ik haal alles uit het leven volgen we het bruisende leven van de zanger, zijn vriendin Monique, zoontje André en hun familie en vrienden. En eindelijk is de floshua van Joshua - bekend van het vorige seizoen van Temptation Island -  niet langer een groot mysterie, want dit voorjaar gaat hij naakt daten op een onbewoond eiland in Adam zkt. Eva VIPS. En over naakt daten gesproken, ook in de Britse tv-show Naked Attraction geven ze zichzelf letterlijk bloot.
Ook films en series mogen niet ontbreken. Nieuw dit jaar zijn de dramareeks Imposters en de crimereeksen The Rookie (met o.a. Nathan Fillion, bekend van Castle) en Instinct. Maar ook enkele oude bekenden keren terug naar het scherm met nieuwe afleveringen van o.a. Grey’s Anatomy, Station 19, Criminal Minds en Bull. De meest meedogenloze makelaars uit LA en New York uit de realityreeks Million Dollar Listing maken weer miljoenendeals. De filmfans worden bediend met waargebeurde drama’s, aanstekelijke dansfilms en een hoop steracteurs en -actrices.

Nieuwe dagelijkse realitysoap

De zomer van 2018 was heet, maar SBS (zender nog onbekend) plant de zomer van dit jaar nog broeieriger te maken met de heetste loveshow van het moment. In Love Island - met Viktor Verhulst - worden een aantal sexy, jonge singles gevolgd tijdens hun verblijf in een luxueus vakantiehuis op een idyllisch eiland met maar één doel: de ware liefde vinden. De van oorsprong Britse reality dating-show - een format van ITV Studios Entertainment in samenwerking met Motion Concent Group - is aan de overkant van het kanaal een schot in de roos voor ITV2 en domineert sindsdien wereldwijd elk seizoen wekenlang alle gesprekken op sociale media. Het format, waarin de kijker bepaalt wie blijft en wie moet vertrekken, werd intussen al aan talrijke landen verkocht, en is in onder meer in de Noordse landen, Australië, Duitsland en de Verenigde Staten te zien.Viktor Verhulst SBS

Vier

Evi Hanssen neemt je in Help, mijn borsten staan online! mee naar de donkerste kant van het internet, waar je pikante selfie plots niet meer privé is, waar de lieve jongen die met je dochter aan het chatten is plots een man van 57 jaar blijkt te zijn en waar die ene gênante foto het perfecte middel blijkt te zijn om je voor een paar honderd of duizend euro af te persen. Evi Hanssen SBSEn wat gebeurt er wanneer koppels hun spaarcenten én één van de meest belangrijke beslissingen in een mensenleven zonder enige controle volledig uit handen geven? Vier waagt zich aan een experiment in het nieuwe woonprogramma Blind Gekocht. In het programma vertrouwen zes koppels al hun spaarcenten blind toe aan een aankoopmakelaar en interieurarchitect, die zo hun woonlot bezegelen. Dina Tersago begeleidt de kandidaat-kopers doorheen hun spannende avontuur. Bea Vandendael doet de aankoop van het huis en interieurarchitect Bart Appeltans zorgt voor de gepaste aankleding.Dina Tersago SBS
Don’t Worry Be Happy: Het zit hem in de kleine dingen wordt vaak beweerd. Toch streven velen naar de grote onbereikbare dromen. Maar deze levenskunstenaars zijn niet op zoek naar rijkdom, roem of succes. Ze plukken de dag en dansen er doorheen. Ze hebben weinig materiële welvaart, maar voelen zich elke dag de koning te rijk.  Het leven is mooi, als je het maar kan zien. The sky is not the limit, don’t worry be happy is hun lijfspreuk.

In Trafiek Axel bijt Axel Daeseleire zich vast in de internationale trafiek. Die brengt hem onder meer naar Oekraïne, Namibië, Nepal en India. Maar hoe ver de tentakels van een internationaal netwerk ook reiken, Trafiek Axel vertrekt telkens vanuit de Vlaamse realiteit. In het eerste seizoen van Grillmasters ontdekten we al dat barbecue veel meer is dan een stuk vlees op de grill met wat geraspte worteltjes erbij. Hotel Römantiek opent voor dit nieuwe en derde seizoen de poorten naar het mysterieuze oosten. Ook Pedro Elias is terug van weggeweest in een nieuw seizoen van Control Pedro. Samen met zijn vier bekende panelgasten zwengelt hij zijn zoekmachine in gang en gaat hij 8 weken lang op ontdekkingsreis op het wereldwijde web.
Daarnaast zijn er nieuwe reeksen van Topdokters (zesde seizoen), Gent West (tweede seizoen), Callboys (tweede seizoen), Auwch_3 (derde seizoen dus), Bake Off Vlaanderen (derde seizoen)Zo man zo vrouw (elfde seizoen), Huizenjagers (vierde seizoen), Stukken van mensen (vierde seizoen), De sollicitatie (tweede seizoen), Dancing With The Stars (tweede seizoen), Expeditie Robinson (tweede seizoen) en natuurlijk Gert Late Night (vijfde seizoen). Om De Slimste Mens (zeventiende seizoen) en De Mol (inclusief Café De Mol) niet te vergeten.
Nieuw is Forever Young, met Frances Lefebure. Elk jaar trekken honderden Vlaamse jongeren de wereld in, hun dromen achterna. Om de wereld te zien; nieuwe plekken te ontdekken; het leven te vieren. Het zijn ervaringen om levenslang te koesteren. Maar soms gaat er op die onvergetelijke reis iets heel erg mis: door een ongeluk, een dramatische wending van het lot of plotse ziekte keren sommigen van hen nooit naar huis terug. Samen met broers, zussen, ouders of beste vrienden maakt Frances Lefebure die laatste reis opnieuw.

Eveneens nieuw is Schatten van Mensen. Vier volgt de experten uit Stukken van Mensen bij hun dagdagelijkse bezigheden. En nog nieuw is De Ambassade, over Belgische ambassades of consulaten in vijf wereldsteden. En natuurlijk: de fictiereeks De Dag houdt Vlaanderen in spanning op donderdag. Een kleine stad wordt opgeschrikt door een uit de hand gelopen bankoverval. Een dag lang ontspint zich een uitermate spannend kat-en-muisspel tussen politie en gijzelnemers. De kijker leert al snel dat niet alles is wat het lijkt en ontdekt bij iedere aflevering een nieuw stuk van de puzzel. De Dag is de eerste fictiereeks van Jonas Geirnaert en Julie Mahieu, geregisseerd door Gilles Coulier en Dries Vos. De serie was zoals bekend al te zien via betaaltelevisie.

De sportliefhebbers, tot slot, worden op hun wenken bediend met Sports Late Night en de Champions League.