Schaarbeek houdt van zijn handelaars

Communication / News

ishop1030
Atrium Brussels, het gewestelijk handelsagentschap voor onze hoofdstad, lanceert in samenwerking met de gemeente Schaarbeek 'I SHOP 1030'. Dat pilootproject wil de ongeveer tweeduizend handelaars van deze Brusselse gemeente een duwtje in de rug geven. "We zijn vertrokken vanuit een dubbele vaststelling," zegt Jonathan Depas, promotion manager bij Atrium. "Er bestaat in Schaarbeek een goede commerciële voedingsbodem die niet altijd goed bekend is, en we zien een groeiend gevoelen van 'erbij willen horen'  bij de inwoners, zeker bij de nieuwe Schaarbeekenaren. Het idee is er dus een van storytelling rond de handelaars, vanuit de mond van de inwoners zelf."
"I SHOP 1030" neem de vorm aan van een fotowedstrijd op het internet en via sociale media. Twee maand lang kunnen deelnemers hulde brengen aan hun winkel of winkelier naar keuze, door een beeld te maken (en te delen) dat aan die winkel(ier) refereert. Een selfie of een geënsceneerde foto, een portret of een foto van enkele producten: alles mag. Stemmen en andere vormen van 'likes' halen de leukste vormen van 'shopping' naar boven. En de top 10 van meest geliefde winkels krijgt de titel 'handelaar van het jaar' (en de topwinnaar krijgt er 1000 euro bovenop).
Opdat iedereen zou kunnen deelnemen is er een photomaton 'I SHOP 1030' die zal worden opgesteld tijdens diverse events en op diverse plaatsen (brokante- en gewone markten, de aperitiefmomenten in het Josaphatpark enzovoort). Het bureau Event Attitude staat in voor de praktische gang van zaken, de grafiek en uiteraard, een website en een Facebook-pagina.