Scotch & Soda verleidt Publicis 133 en Duval Guillaume

Scotch & Soda 4 (1)

Crea / News

Scotch & Soda 4Begin dit jaar wonnen Publicis 133 en Duval Guillaume de pitch voor het befaamde Nederlandse modemerk Scotch & Soda. De twee bureaus bundelden hiervoor hun krachten: Publicis 133 kan buigen op de nodige creativiteit en ervaring inzake mode- en luxemerken, alsook een uitgebreide expertise wat betreft het ontwikkelen van uiterst mooie campagnes; Duval Guillaume is een zeer sterke speler als het op het herpositioneren van merken aankomt op basis van sterke strategische inzichten en opvallende digitale activatie-ideeën.

Scotch & Soda 4

Scotch & Soda lanceert nu haar eerste geïntegreerde merkencampagne – een visuele knipoog naar de manier waarop het merk haar stukken creëert: ‘From Amsterdam, From Everywhere'. De fotografie werd verzorgd door Emma Summerton, styling is van de hand van Ondine Azoulay. De hoofdrollen in de campagne zijn weggelegd voor Imaan Hammam en Neleye Junior, die beiden werden gevraagd omwille van hun Amsterdamse roots. Het rijtje modellen wordt aangevuld door Ellen de Weer (BE), Laura Julie (DK), Ryad Slimani (FR) en Ryan Keating (CAN). De campagne loopt zowel in print, out of home als via een online movie. De mediafocus ligt op Duitsland en Nederland, aangezien het merk daar verder wil groeien. Scotch & Soda Chief Marketing Officer Adam Kakembo: “De ‘From Amsterdam, From Everywhere’ campagne is de kick-off van een reeks internationale initiatieven om mensen te laten kennismaken met het merk en het in hun hart te sluiten.” 

Scotch & Soda 4

Donatien Souriau, managing director van Publicis 133, voegt toe: “De aanpak van Scotch & Soda heeft iets dat uniek te noemen is: een mix van nieuwsgierigheid, rebellie en optimisme dat lijkt voort te komen vanuit de Amsterdamse oorsprong. We wilden deze poëtische mix aan bod laten komen in elke visual om op die manier de merksignatuur ‘Amsterdam Couture’ extra gewicht te geven.”

Piet Wulleman, head of strategy bij Duval Guillaume: "Het is interessant om te zien hoe de interne bedrijfscultuur van Scotch & Soda, hun processen en de persoonlijkheid van hun mensen zich weerspiegelen in de producten die ze maken. Het is een merk met een visie en een doel, en het is een hele eer om het vertrouwen te krijgen om die boodschap over te brengen bij de consument die op zoek is naar een merk dat dezelfde waarden deelt.”