Serviceplan en Amnesty eisen vrijlating Shawkan

Crea / News

shawkan_c amnestyDe Egyptische fotojournalist Mahmoud Abu Zeid, beter bekend als Shawkan, legde in augustus 2013 vast hoe een betoging in Caïro gewelddadig uiteengedreven werd door de politie. Dit brute optreden kostte honderden mensen het leven. Shawkan werd opgepakt. Sindsdien zit hij vast op verzonnen aanklachten zoals 'moord' en 'lidmaatschap van een criminele bende', en riskeert hiervoor de doodstraf. Hij werd ook gestompt, geslagen en gegeseld met een riem.

Amnesty International Vlaanderen eist de onmiddellijke en onvoorwaardelijke vrijlating van Shawkan. Daarom zet Amnesty een handtekeningenactie op tijdens het wereldfilmfestival Mooov.

Serviceplan bedacht in samenwerking met Gonzales een campagne die aansluit bij de filmsfeer en inspeelt op de releasedatum van Shawkan: die blijft onbekend. De campagne bestaat uit een cinemaspot, een advertentie en een stand die op 6 locaties van het filmfestival wordt geplaatst. De actie wordt ook online gevoerd. Teken de petitie op www.amnesty-international.be.

Meer info over Mooov op www.mooov.be.