Hola! Best Brand Awards van Serviceplan en GfK naderen

Agenda / Best Brands / News / Research

  • 20/04/2021

Op dinsdag 20 april 2021 organiseren Serviceplan en GfK een van de grootste evenementen van de marketing- en communicatiesector: de Best Brands Awards. Meer dan 1500 gerenommeerde gasten uit de zaken-, communicatie- en mediawereld worden uitgenodigd op een exceptionele gala-avond waar de sterkste Belgische merken worden bekroond. De 6e editie van dit buitengewone jaarlijkse evenement, dat wordt georganiseerd door Serviceplan en GfK, zal dit keer plaatsvinden in een televisiestudio, om de COVID-maatregelen te respecteren.

In 2004 introduceerde Serviceplan de Best Brands Awards in München. Intussen wordt het evenement beschouwd als dé maatstaf voor merkprestatie. Op basis van een studie van 5000 consumenten geleid door GfK wordt een klassement opgesteld volgens twee criteria: het reële economische succes van het merk en zijn emotionele dimensie t.o.v. het publiek. Zeventien jaar later is deze jaarlijkse bijeenkomst vergelijkbaar met de Oscars. Het concept kreeg zoveel erkenning dat meerdere landen zoals China (2014), Italië (2015), Frankrijk (2018) en sinds 2016 België, het concept overnamen.

350 merken uit 20 verschillende sectoren zullen worden geanalyseerd en voor elke sector zal een winnaar worden aangewezen.

Nieuwe categorie 2021

"Wij weten dat de gezondheidscrisis die wij het afgelopen jaar hebben doorgemaakt, het consumentengedrag blijvend zal veranderen," luidt het bij de organisatoren? "Onze aankopen zijn meer en meer gericht op onze basisbehoeften, we kopen bewuster, meer lokaal, en Covid-19 heeft ons gebruik van digitaal versnelt, ook en zeker voor de handel.  Door de lockdown gebruiken consumenten digitale media om contacten te leggen, te leren en te spelen, en zij zullen dit blijven doen." Daarom komt er in de editie van 2021 van de Best Brands Awards een nieuwe categorie: Best Sustainable Brand en zijn er vragen over duurzaamheid toegevoegd aan de vragenlijst.

Mis de Best Brands TV Show op dinsdag 20 april 2021 om 20.00 uur niet. Schrijf u in op www.bestbrands.be/contact om alle praktische informatie te ontvangen.