Simon Ampe

New kids in town

In PUB nr. 4 presenteerden we als New Kids in Town finalisten van Marketing Genius 2017, een organisatie van The House of Marketing. Simon Ampe, 24 jaar, is sales promotor bij Nestlé en was finalist voor de challenge van Devos&Lemmens.

Simon AmpeWelke droom op jouw bucket list wil jij absoluut laten uitkomen vooraleer je 40 jaar wordt?

“Ik droom ervan een volledig nieuwe campagne te lanceren. Dat kan binnen het bedrijf waar ik momenteel werk, Nestlé, of in mijn eigen bedrijf. Ik zou het fantastisch vinden om een nieuw merk of product uit het niets op te bouwen!”

Heb je enig idee wat voor soort merk of product dat zou zijn? 

(twijfelt even) “Op die vraag heb ik op dit moment nog geen antwoord. Indien wel, was ik er nu volop mee bezig. Daarnaast weet ik niet of ik het met jullie zou delen, want het zou een nieuwe introductie op de markt zijn en dat vraagt om geheimhouding voorafgaand aan de lancering!”

Wat is volgens jou op dit moment de grootste uitdaging voor marketeers?

“Ik merk dat private labels in de FMCG-markt vandaag voor de grootste uitdaging staan. De mogelijkheden om de consument te bereiken zijn oneindig, maar de juiste manier vinden is niet eenvoudig.”

Wat doe je wanneer je je creativiteit een boost wil geven? 

“Ik spring onder de douche! Ik ben er mij van bewust dat dit een cliché is. Persoonlijk helpt het me voort te bouwen op wat ik al ken. Ik link mijn kennis uit verschillende industrieën aan het vraagstuk dat ik probeer op te lossen. Dit lukt mij vooral tijdens het douchen. Wanneer ik echt creatief uit de hoek wil komen, onderzoek ik verschillende blogs over guerrilla marketing.”

Wat vond je van de Marketing Genius challenge?

“Voor mij was het een hele toffe challenge. Op dit ogenblik kom ik als sales promotor in mijn job minder in aanraking met strategische marketing. Ik was op zoek naar een aanvullende uitdaging waarin ik mijn creativiteit de vrije loop kon laten. Dat is me tijdens de Marketing Genius challenge zeker gelukt!”

Is er iets waar je verder over droomt nu je jouw idee voor Devos&Lemmens hebt gepresenteerd? 

“Ik had natuurlijk graag de challenge gewonnen! Mijn ultieme droom is om ooit op de cover van het Amerikaanse blad Marketing Week te verschijnen. Dat zou fantastisch zijn.”