Simon de Schaetzen voor een maand baas van Adecco Belux

4schools

Terwijl de meeste studenten nog volop in de examens zitten, begint de 23-jarige Simon de Schaetzen vandaag al aan zijn studentenjob. En wat voor een: voor een maand staat hij aan het roer als ceo van Adecco in de Belux. Met het "CEO For One Month"-programma biedt de HR-dienstverlener jongeren de kans om hun leiderschapskwaliteiten aan te scherpen in een uitdagende functie. Zeker 1000 jongeren stelden zich kandidaat, maar het was Simon die de jury kon overtuigen om de taak van country head Jan Dekeyser voor een maand over te nemen.

Simon volgt nog een master in Environmental Policy aan Sciences Po in Parijs, maar in België staat hij binnenkort aan het hoofd van Adecco. Na het afleggen van verschillende psychologische en praktische tests, wist Simon de jury met een originele presentatie te overtuigen. Bovendien zag Adecco een grote meerwaarde in het internationale profiel van de student. De afgelopen vijf jaar woonde Simon in maar liefst acht landen, waar hij deelnam aan tal van studieprogramma’s rond ondernemerschap en waar hij studies volgde in zowel ingenieurs- als sociale richtingen aan een reeks gerenommeerde universiteiten. Via verschillende stages en buitenschoolse activiteiten deed hij bovendien al heel wat ervaring op in leidinggevende functies."Ik ben ontzettend enthousiast om de uitdaging van 'CEO For One Month' aan te gaan. Ik kijk ernaar uit om te leren van Adecco's managementwerking, het bedrijf te ondersteunen in hun strategische beslissingen en een duurzame bedrijfscultuur te bevorderen. Met mijn achtergrond in environmental studies geloof ik heel sterk dat Adecco een belangrijke rol kan spelen én impact kan hebben op ecologisch niveau. Daarom wil ik graag bijdragen aan hun missie om duurzame werkgelegenheid uit te bouwen en hen helpen innoveren op het gebied van milieu en maatschappij. Ik kijk heel hard uit naar de komende weken," verklaart Simon de Schaetzen zelf.

Simon de Schaetzen samen met Jan Dekeyser (country head Adecco Belux)

Simon kan zich verwachten aan een zeer drukke en leerrijke maand. Hij zal zich buigen over de bedrijfsstrategie van Adecco, meetings bijwonen en advies verlenen over de hedendaagse uitdagingen binnen de HR- en uitzendsector. Zo wil Adecco Simons kwaliteiten als leidinggevende stimuleren en hem waardevolle bedrijfservaring laten opdoen. Bovendien houdt Adecco op die manier de vinger aan de pols over de bedrijfsinzichten en werkmentaliteit van de nieuwe generatie. "We zijn verheugd om samen te werken met Simon als onze nieuwe 'CEO For One Month'. Dat initiatief stelt ons in staat frisse perspectieven en nieuwe ideeën te omarmen, waardoor we als bedrijf meegroeien met de leiders van morgen. Simons achtergrond in Environmental Policy zal ons ongetwijfeld helpen onze inspanningen op het gebied van duurzaamheid te versterken en innovatie op dat vlak te stimuleren. Ik kijk enorm uit naar onze samenwerking de komende weken," laat Jan Dekeyser, country head Adecco BeLux, optekenen.

Het is al het tiende jaar dat Adecco het 'CEO For One Month'-programma aanbiedt. Die ervaring betekende voor velen van Simons voorgangers de start van een mooie carrière: zo vonden enkelen jobs bij internationale grootspelers zoals The Coca Cola Company en Google. Het initiatief is dan ook ontzettend in trek bij ambitieuze studenten. Bovendien wordt de ceo naar behoren verloond met een maandloon van €6.000 netto én bedrijfswagen. Al is dat nooit een drijfveer geweest voor Simon, noch voor zijn voorgangers. "De verwachtingen liggen de komende maand bijzonder hoog voor Simon. We vinden het niet meer dan normaal dat hij daarvoor op een correcte manier vergoed wordt. Maar los van de verloning willen we Simon vooral alle kansen geven om als leider van morgen te groeien. We hopen dus dat hij bij ons veel waardevolle ervaring kan opdoen waarvan hij nog lang de vruchten zal plukken," aldus nog Dekeyser.

Simon kan na de maand als ceo van Adecco Belux ook meedingen naar de titel van 'Global CEO for One Month'. Als hij ook daar de jury kan overtuigen, mag hij op het hoofdkantoor in Zwitserland de wereldwijde ceo Denis Machuel ondersteunen. ​