Simon Luxque is Rombouts Belgian Junior Coffee Ambassador

Awards / Marketing / News

Rombouts Junio Cofffee Simon Luxque 2Op 13 maart vond in Château du Lac in Genval de tiende editie plaats van de Junior Coffee Ambassador-wedstrijd georganiseerd door Rombouts Coffee. 18 laatstejaarsstudenten van hotelscholen uit heel het land streden voor de titel van beste junior barista. Simon Luxque uit het Waalse Aat mag zich een jaar lang Belgian Junior Coffee Ambassador noemen.
De jonge koffieliefhebbers, geselecteerd door de deelnemende hotelscholen, kregen gedurende een hele dag verschillende proeven voorgeschoteld: espresso, cappuccino en slow coffee bereiden volgens de regels van de kunst, alsook cup tasting. Met deze wedstrijd wil Rombouts Coffee het belang van een degelijke baristaopleiding onderstrepen. Xavier Rombouts, CEO Rombouts Coffee: "Als Belgisch koffiebedrijf zijn we natuurlijk blij dat koffiebars alsmaar populairder worden in ons land, waardoor ook de vraag naar baristaopleidingen groeit. We trachten jong talent maar ook scholen met dit initiatief te stimuleren om zich te verdiepen in het baristavak."
Een professionele jury met nationale kampioenen in hun koffiespecialiteit duidde Simon Luxque aan als BJCA-winnaar 2019. Hij wint een reis naar Brazilië, hét koffieland bij uitstek. De felbegeerde reischeque werd overhandigd door eigenaars van plantage Fazendu Dutra, waarmee Rombouts Coffee een nauwe samenwerking heeft, en Xavier Rombouts.
18 deelnemers
Simon is laatstejaarsstudent aan EHP Aat. Andere deelnemende hotelscholen en studenten waren Sima Aarschot (Luna Jans), Piva Antwerpen (Lien Van Kerckhoven), Spermalie Brugge (Loewi Schils), Ter Groene Poorte Brugge (Noa Proost), COOVI Brussel (Igor Boulgakov), Cardinal Mercier Eigenbrakel (Sacha De Neyer), Notre Dame Fleurus (Maxime Vleubled), Hotelschool Hasselt (Claudine Keijdener), Hotelschool Herk-De-Stad (Sacha Derwael), Spijker Hoogstraten (Rik Auwerkerk), Ter Duinen Koksijde (Bieke Sirjacobs), RHIZO Kortrijk (Charles Vandewal), Hors Château Luik (Pierre Matthieu), EHPN Namen (Nil Verstichel), Sacré Cœur Nijvel (Brian Baillet), Hotelschool Spa (Nicolas Bamps) en Hotelschool Turnhout (Jaimy Bertels).
Sterrendiner met toets van koffie
De wedstrijd werd feestelijk afgesloten met een diner verzorgd door chefs van Château du Lac in samenwerking met sterrenchefs van Butchers Son, Wine In The City, L’Impératif Château D’Arondeau en Fox De Panne, en met Sigoji, chocolatier van het jaar volgens Gault & Milau. In elk gerecht zat een toets van koffie verwerkt. De koffiebar werd verzorgd door Arthur en Victor, winnaars van de vorige BJCA-wedstrijden.