Simpelweg alles, simpelweg PAN

Vertaalde artikels

Van buitenaf lijkt hun studio op een gigantische suikerspin. PAN Studio, amper zes maanden geleden gelanceerd, wil nieuwe perspectieven omarmen maar daarbij wel trouw blijven aan z’n vak. Een bezoekje aan een studio waar het nooit botst maar altijd klinkt!  - PARTNER CONTENT

Wanneer vrienden samen een groepje starten, dan vormen ze de bandnaam met hun initialen. ‘PAN’, dat staat voor Philippe Ledent, Arnaud Blanpain en Natacha Manco. In 2021, toen alles (of toch bijna alles) dichtging, hebben zij hun studio opgericht. Om wat fun te maken, maar dan wel professioneel. Alles hieraan voelt menselijk: het zijn drie mensen die samen willen werken en samen beslissingen willen nemen, in hetzelfde vrije kader.

Een menselijk verhaal

Natacha Manco werkte vroeger als art director (AD) in de reclamesector. “Ik werkte voor een paar van de best gekende reclamebureaus in België. Tot ik aangesproken werd door een audioproducer. Hij had me in Cannes op het podium zien staan en liet me de dag erna een voicemail na: “We zoeken iemand dynamisch, iemand met ritme in z’n lijf. En jij hebt dat.” Bij Thinkntalk zochten ze op dat moment inderdaad een ‘rock-’n-roll’, creatief iemand die de studio zou komen opschudden. Het was daar dat ze een match vond in Philippe Ledent, een gevestigd producer en composer in de sector. En zo werden het solide team dat ze nu nog steeds zijn. Een duo dat kan kibbelen zoals een oud koppel, maar geluid kan doen klinken als geen ander.

Arnaud Blanpain komt uit het muzikale milieu en is de buurman van Philippe. De reclamewereld kent hij op dat moment al vijftien jaar via z’n studio Earplug. “Ik ben geen rasechte reclamekenner, maar heb wel verschillende opleidingen gevolgd waarmee ik ons kennisveld verbreed,” vertelt Arnaud. Onder meer zijn ervaring als muzikaal begeleider in de cinemawereld is vandaag een verrijking voor PAN. “PAN studio is een synergie van verschillende persoonlijkheden. Philippe en ik zijn geluidsingenieurs en componisten, we vullen elkaar aan. Natacha is producer en goed in contacten leggen met mensen. De puzzelstukken vallen op die manier perfect in elkaar.”

Verliefd op het vak

PAN studio is verre van de doordeweekse geluidsstudio. Niet verstopt in een kelder, maar omringd door tal van andere bruisende audiovisuele bedrijven, in het hart van Pepibru. Daar, op een steenworp van het Brusselse zuidstation, worden podcasts opgenomen, communicatiecampagnes uitgewerkt, fictieverhalen, reclamespots, geluiden voor TikTok enzovoort. 

“Hier kunnen we lawaai maken zonder ons af te moeten zonder,” zegt Arnaud. “Toen we startten lag er net een lockdown achter ons. We wilden dus niets liever dan werken in een open ruimte met andere bedrijve,” voegt Natacha daaraan toe. Philippe beaamt: “Het is verfrissend om in zo’n bruisende werkomgeving te werken. En het vergroot ons netwerk.”

PAN verwijst niet gewoon naar initialen, PAN staat voor ‘alles’. “We willen vooruit door ons open te stellen voor alles wat bestaat en alles wat nog niet bestaat. We willen dat mensen opnieuw verliefd worden op dit vak,” zegt het trio in koor. PAN wil vooral voor fun en lichtheid zorgen, zonder andere studio’s te kopiëren. Ze willen werken met plezier en zijn daarvoor bereid om te experimenteren met digitale trends. Met andere woorden: hun vak anders beleven zonder de basis te verloochenen.

Podcasts de PUB