Sinterklaas vergeet dakloze kinderen niet

Sinterklaas

Crea / News

Sinterklaas
Voor de allereerste keer brengt Sinterklaas met zijn schoorsteenpieten twee officiële bezoeken aan Antwerpen. De eerste keer, 14 november, had de Sint te weinig tijd om ieder kind persoonlijk te ontmoeten. Daarom besluit hij om op 5 december, de dag voor zijn verjaardag, van 12u tot 18u op de hele Meir-as in Antwerpen aanwezig te zijn om alle kindjes te begroeten en in het bijzonder dakloze en kansarme kinderen. Hij brengt deze keer zijn oldtimer mee in plaats van zijn wit paard Slechtweervandaag, omdat die goed uitgerust moet zijn voor het uitdelen van cadeautjes in de nacht van 5 op 6 december.
Aan de blijde intrede heeft de Sint deze keer een bijzondere kleurwedstrijd verbonden. De inkleurtekeningen kunnen gedownload worden via facebook.com/antwerpenmeir en via facebook.com/Grandbazarantwerp. Ook kan de inkleurtekening teruggevonden worden in Nieuwslijn, het gratis infoblad van tram en bus. Tekeningen kunnen heel de dag aan de Sint persoonlijk overhandigd worden. Om 17u45 maakt Sinterklaas tenslotte de gelukkige winnaar van de kleurwedstrijd bekend. Het winnend kindje krijgt niet alleen een reuzengrote chocolade Sint cadeau en zes familietickets voor Piet Piraat en de kleine Dino in de Stadsschouwburg, maar mag eveneens samen met Sinterklaas de kerstverlichting op de hele Meir-as plechtig aansteken.
Op zondag 6 december vertrekt de Sint terug naar Spanje. Maar uiteraard hebben zijn Pieten een heus Kinderanimatie Festival over de hele Meir-as op poten gezet. Een levensgroot speelgoed 'Sinttreintje' stopt hierbij op vijf plaatsen waar iedereen op en af kan stappen. Eveneens is de 'Wondere Ballonnenman' op de eerste verdieping van Shopping Stadsfeestzaal van de partij en worden kinderspellen op de Wapper en een 'Zwarte Pieten Parcours' op het binnenplein van Het Paleis voorzien. Maar de Sint zou de Sint niet zijn als hij niet aan alle kindjes zou denken. Alleen heeft hij daarvoor zoveel mogelijk hulp nodig. Op de Wapper kan iedereen op 6 december, namens Sinterklaas, eveneens dakloze en kansarme kinderen in Vlaanderen een onvergetelijk Sinterklaasfeest bezorgen dankzij een kleine geldelijke bijdrage.