{PUB's Delight} Smile! Volkswagen en Voltage glimlachen met de nieuwe ID.Buzz

Crea / News

Volkswagen lanceert samen met Voltage het nieuwste model in haar 100% electric range: de ID.Buzz. Dat doen ze met een opvallende outdoorcampagne in een stijl die volledig bij het karakter van het busje past. Want ja: het is zover. De langverwachte, 100% elektrische ID.Buzz van Volkswagen komt op de Belgische markt. De lanceringscampagne van het heruitgevonden busje met de opvallende kleuren is nu overal in het straatbeeld te zien. Net als een special build billboard dat met een brede glimlach de knalgele ID.Buzz afbeeldt. Smile! En dat mag je letterlijk nemen. “We lanceren de vrolijkste wagen van het jaar tijdens de donkerste periode van het jaar,” zegt Bart Nyns, marketingmanager bij Volkswagen, “en dat in de spirit die volledig bij ’t busje past: bold, kleurrijk en speels.”

“Fun is back,” zegt ook Frank Marinus, creatief directeur bij Voltage, die hiermee ook een van de headlines uit de campagne quote. “We willen met deze campagne doen wat de ID.Buzz met mensen doet: ze blij maken. Met happy copy en felle kleuren als remedie tegen het winteruur en de winterprik.”

Ook op de Brussels Motor Show pakken Volkswagen en Voltage uit. Of beter, in, door te spelen met het speelse karakter van de ID.Buzz. Je kan het busje daar bewonderen in een opvallende special build display. Let wel: deze speelgoedverpakking vind je enkel op de Heizel, en niet als je zelf een ID.Buzz bestelt.

Naast outdoor loopt de kleurrijke campagne momenteel ook online en op sociale media.

Credits

Client

Bart Nyns – Marketing Manager

Thomas Vandebotermet – Marketing Project Manager

Creative Team

Creative Director: Frank Marinus

Senior Copywriter: Cato Decoster

Senior Art Director: Philip De Cock

Junior Creative: Jannes Deschacht

Junior Creative: Wouter Vochten

Account Team

Client Services Director: Jochen De Greef

Account Director: Virginie Cuypers

Account Manager: Quentin Maryns

Traffic Manager: Elien Cardon

Strategy

Strategic Director: Kristof Janssens

Design

Designer & Motion Designer: Sébastien Tirot

Media

Media Agency: Space

Event

Event Manager : Niels Janssens