SodaStream is solidair met Global Climate Strike

Marketing / News / Sustainability

Closed for Climate StrikeSodaStream International gaat zijn wereldwijde e-commerce- en kantoor-activiteiten op vrijdag 20 september 2019 sluiten, ter ondersteuning van de Global Climate Strike. Bovendien roept Eyal Shohat, CEO van SodaStream, alle SodaStream-medewerkers over de hele wereld op om deel te nemen aan lokale activiteiten. Ook in de Benelux zal SodaStream zijn werkzaamheden neerleggen.

“De klimaatcrisis is een noodgeval en kan niet langer worden genegeerd. Het is onze verantwoordelijkheid als leiders om de stem van de jonge generatie vandaag te horen en te verheffen en nu te handelen” zegt Eyal Shohat. Zorgen voor de planeet is de kern van ons bedrijf, en we zijn bereid een hoge prijs te betalen om deze strijd te voeren.”

SodaStream Closed for Climate StrikeSodaStream zal zijn wereldwijde e-commerce-activiteiten gedurende 24 uur neerleggen vanaf 8 uur vrijdagochtend. Alle SodaStream-websites zullen dan dezelfde boodschap tonen: Global Climate Strike in Solidarity with the Young Generation for a Better Future.”

SodaStream is geïnspireerd door en trots om met Greta Thunberg en de jonge generatie te staan voor een betere toekomst. De feiten over klimaatverandering zijn al tientallen jaren bekend, maar werden genegeerd. Greta Thunberg, de dappere tiener uit Zweden, heeft het sinds 2018 tot haar missie gemaakt om, niet alleen het bewustzijn te vergroten, maar ook om mensen te motiveren om te handelen.