SodaStream kijkt door LGBTQ-lens

Crea / News

SodaStreamSodaStream heeft een nieuwe videocampagne gelanceerd om de LGBTQ-gemeenschap te steunen. De video toont aanpassingen van traditionele portretten uit het verleden. Kussende mijnwerkers in hun ruige werkkledij, een transgenderbruid naast haar trotse moeder en een koppel van hetzelfde geslacht tijdens het schoolbal... De video eindigt met de tekst ‘We love people, we love our planet. For the love of tomorrow’. De boodschap van de campagne is dat niemand ooit hoeft te verbergen wie hij of zij werkelijk is.

De bruid in de video is Lila Blilat, een transgender wiens persoonlijke verhaal dicht bij het hart van SodaStream ligt. Haar ongelooflijke reis van een traditionele nomadische moslimgemeenschap naar een bevrijde, trotse vrouw die het gezicht werd van de Tel Aviv Pride 2019 is inspirerend. Lila komt uit de traditioniele bedoeïenenstad Rahat in Israël waar de SodaStream-fabriek is gevestigd. SodaStream is actief binnen deze gemeenschap en biedt broodnodige werkgelegenheid, vooral voor vrouwen, die vaak niet worden aangemoedigd om te gaan werken.
De steun aan de LBGTQ-gemeenschap beperkt zich niet tot de videocampagne. SodaStream is ook partner van Pride Amsterdam en zal met een eigen boot deelnemen aan de Canal Parade op zaterdag 3 augustus.
Credits:
Creative: Allenby
Director: Moshe Rosenthal
Foto’s: Geva Talmor