SodaStream zet opnieuw schouders onder Mei Plasticvrij

Communication / News

SodaStream is officiële partner van de derde editie van de sensibiliseringsactie Mei Plasticvrij. Met het partnership wil het bruiswatermerk ook in deze periode het burgerinitiatief helpen om zoveel mogelijk Belgen te overtuigen om bewuster te consumeren en het afval van wegwerpplastic terug te dringen.

“Heel wat mensen willen zich inzetten voor het milieu, voor een wereld zonder afval van wegwerpplastic. Naast tips zetten we ook game changers in de spotlights. Dit wordt de campagne van de hoop. Want de coronacrisis is hét moment om duurzame keuzes voor de toekomst te maken. Groene natuur, zuivere lucht, blauwe oceanen, dat is wat we écht nodig hebben. En afval van wegwerpplastic hoort daar niet in thuis,” zegt Ineke Van Nieuwenhove van Mei Plasticvrij. 

Tamara Kroon, marketing director van SodaStream Benelux, vult aan: “Terwijl we allemaal een uitzonderlijke tijd meemaken, hoop ik dat we, wanneer Covid-19 achter ons ligt, niet vergeten dat we veel beter voor onze planeet moeten zorgen. Afval van wegwerpplastic verminderen is daar een essentieel onderdeel van. We omarmen met SodaStream dan ook graag initiatieven zoals Mei Plasticvrij. Juist nu de consument wordt gevraagd om zijn winkelgedrag aan te passen, is het belangrijk dat de reductie van afval van wegwerpplastic top of mind blijft.”

Voor tips om minder afval van wegwerpplastic te creëren, ga naar meiplasticvrij.be