Solidaris en HeadOffice effenen de weg terug naar de werkvloer

Crea / News

Steeds meer mensen zijn wegens ziekte langdurig afwezig van het werk. Het aantal in Vlaanderen neemt al enkele jaren toe, tot meer dan 240.000 in 2022. Voor velen is de weg terug lang en moeilijk.

Werk aan de winkel, vond Solidaris, dat als ziekenfonds arbeidsongeschiktheid tot een van de belangrijkste kerntaken rekent. Met de hulp van HeadOffice lanceerde het een motiverende campagne die de doelgroep de juiste informatie en inspiratie geeft om de weg naar de werkvloer makkelijker terug te vinden. HeadOffice ging hiervoor te rade bij heel wat experts om samen met hen de belangrijkste noden te ontrafelen en de juiste helpcontent te bepalen.

“Onze leden hebben veel vragen en bezorgdheden als ze weer aan het werk willen. Dankzij de handige online hulpmiddelen helpen we niet alleen met hun dossier, maar helpen we ze ook daarvoor al op weg,” zegt Paul Callewaert, algemeen secretaris van Solidaris.

Zo ontstond de contentcampagne en het platform ‘ikbenopweg.be’. De rode draad doorheen het platform zijn de 5 belangrijkste drempels die een vlotte terugkeer naar de werkvloer in de weg staan. Om die drempels te verlagen of weg te werken, werden eenvoudig te gebruiken handvaten of hulpmiddelen ontwikkeld in de vorm van expertvideo's, handige checklists, getuigenissen en zelfs een interactieve test die je helpt om de drempels te identificeren die voor jou het grootste struikelblok zijn. Wie nood heeft aan meer persoonlijke begeleiding wordt doorverwezen naar de juiste hulpverlener en het nieuwe begeleidingstraject van Solidaris.

Een gerichte campagne bracht de Solidaris-leden via Facebook, Youtube en Google Search in contact met het platform. Daarnaast werden ook alle eigen Solidaris-kanalen zoals nieuwsbrieven, het S-magazine, S-blog... ingezet. Resultaat: in amper 1,5 maand tijd vonden zo'n 11.000 mensen de weg naar het platform.

En daar stopt het niet. Ikbenopweg.be blijft online en Solidaris gaat verder aan de slag met de campagne. Het ziekenfonds blijft nieuwe getuigenissen toevoegen, integreert de hulpmiddelen in de dagelijkse werking en blijft het thema regelmatig actief onder de aandacht brengen. Zo vinden hopelijk nog talrijke langdurig afwezigen via het platform hulp en inspiratie om sneller en makkelijker de weg naar de werkvloer terug te vinden.