Solidariteit is essentieel voor Partenamut en Air

Crea / News

Eén van de positieve kanten van de coronacrisis is dat ze ons dwingt om onszelf in vraag te stellen. We willen zin geven aan wie we zijn en aan wat we doen. We willen zeggen waar het om staat en doen wat juist is. Deze terugkeer naar het essentiële, temidden van deze gezondheidscrisis, is tegelijk ook een terugkeer naar één van de fundamenten van onze samenleving: solidariteit. Want ook een goede gezondheid is essentieel, en als we willen dat die voor iedereen toegankelijk wordt, is ook solidariteit essentieel. Deze redenering vormt het uitgangspunt van de nieuwe corporate campagne van Partenamut, het resultaat van de nieuwe samenwerking tussen Partenamut en Air die vanaf 27 mei van start gaat. 

De campagne omvat twee verschillende luiken. Een televisiespot van 30” die verschillende getuigenissen samenbrengt en koppelt aan een uitdagende maar niettemin fundamenteel juiste conclusie: voor Partenamut is een gezondheidsprobleem niet de zaak van één individu, maar van al haar leden. Volgens Partenamut is dit de definitie zelf van ‘Mutualiteit’: een systeem waarbij wie gezond is, zich solidair toont met wie een moeilijke tijd beleeft, en andersom. 

Naast deze televisiespot werden vier testimonials van 1’30 gemaakt waarin leden van Partenamut spontaan en ingetogen vertellen over hun gezondheidsproblemen, alsook over hun noden en verwachtingen ten opzichte van hun mutualiteit. 

Deze eerste samenwerking kwam overigens op een heel originele manier tot stand: “Van de pitch over de strategie en de creatie tot en met de postproductie van de film… niet één keer hebben we onze klant fysiek ontmoet,” zo vertelt Pauline Héraly, account director bij Air. Ook de spots, gerealiseerd door Khaël Touag en het productiehuis Landvogel, werden in Covid-veilige omstandigheden opgenomen. 

“De opname gebeurde met een kleine ploeg en mits het gebruik van mondmaskers. Het Partenamut-team volgde alles vanop afstand via YouTube en WhatsApp, een ongeziene situatie die niettemin een schitterend resultaat opleverde,” aldus Yasmina Dumont, communication team lead bij Partenamut.

Credits
Client : Partenamut  
Contacts : Alexis Guanochanga, Yasmina Dumont, Annissa Tamines, Tim Campens 
Agency: AIR 
CD: AIR Creative Council 
Creation : Karel De Mulder, John Benois, Arnaud Bailli, Romain Félix. 
Special thanks to: Pauline Héraly, Laurie Parres Albert, Boris Delire, Louis Gheysens, Renaud Goossens, Tom Ernst, Bérengère Lurquin, Yannick Verdonck, Jérôme Gijsen, Toon Jansegers 
Movie production Agency: Landvogel 
Director: Khaël Touag 
Sound Production Company: Raygun