Sonhouse Records slaat brug tussen Brussel en Tanger 

Crea / Media / News

Op de dag van het Suikerfeest lanceren Faisal Chatar en Yello Staelens GROND, een plaat genaamd naar de gelijknamige televisiereeks. Chatar en Staelens brengen twintig nummers tot leven die je meteen doen verlangen naar de zomer. In Brussel, Tanger of gewoon elders.

Nadat de spraakmakende reeks Grond een enthousiaste start kende op VIER en dit jaar bekroond werd met de Ensor voor beste televisieserie op het Filmfestival in Oostende, brengen de Antwerpse muziektalenten Faisal Chatar en Yello Staelens een bijhorende plaat uit. Niet toevallig op de dag dat moslims het einde van de ramadan vieren en samenzijn centraal staat: Faisal Chatar en Yello Staelens willen met hun muziek culturen met elkaar verbinden.

De nummers liggen helemaal in lijn met de tragikomische televisiereeks. Traditionele Marokkaanse instrumenten geven de hiphopbeats een unieke twist. De plaat heeft een uitgesproken muzikale identiteit, direct herkenbaar en ver weg van de klassieke Hollywood-scores.

“Grond gaat over de clash tussen traditionele Marokkaanse waarden en Brusselse stadscultuur. Dat hebben we proberen vertalen door Marokkaanse instrumenten zoals Krakebs en Qanuns te combineren met dikke hiphopbeats. Het klinkt alsof Timbaland een broodje merguez naar binnen werkt in een Molenbeekse snackbar terwijl Aznavour door een overstuurde FM-radio klinkt,” zeggen Faisal Chatar en Yello Staelens.

GROND kan vanaf 2 mei beluisterd worden op alle streamingdiensten. De vinylplaat kan via pre-order besteld worden later deze zomer. De cover van het album werd ontworpen door Elke Verschatse. De muzieksupervisie was in handen van Mounir Hathout. GROND is de vierde release van Sonhouse Records.