Soniq Awards 2023: alle winnaars!

4schools / Media / News

De Soniq Awards 2023 kregen op donderdagochtend 16 februari hun ontknoping. De jury had zich op 2 februari al over de oogst van deze editie gebogen en zijn verdict geveld. Er werden in totaal 28 cases ingediend voor 3 categorieën. Voor “Soniq Branding” was er een speciale procedure die vertrok van een longlist van 32 merken opgesteld door de leden van VIA met input vanuit de markt.

In de categorie “Best Use of Radio” werden er 4 cases genomineerd voor de award : Afasie (Accenture Song)Corona Direct (Accenture Song), Devos Lemmens (LDV United) en Proximus (FamousGrey). En de winnaar is... Corona Direct (Accenture Song).

Voor “Best Innovation in Audio” oordeelde de jury dat er slechts 2 cases in aanmerking komen voor de hoofdvogel: MIVB/STIB (Mortierbrigade) en opnieuw Proximus (FamousGrey). En de winnaar is... Proximus (FamousGrey).

Ook in de categorie “Best Branded Audio Content” zijn er uiteindelijk 4 genomineerden : Metaverse (De Tijd), MIVB/STIB (Mortierbrigade), RSCA (Het Geluidshuis) en Wetenschapje (Het Geluidshuis). En de winnaar is... MIVB/STIB (Mortierbrigade)

Tot slot zijn de kanshebbers voor de award “Sonic Branding” dit jaar Aldi, Dovy Keukens en Luminus (dat al voor de 3de keer genomineerd is in deze categorie). En de winnaar is... Dovy Keukens!

De winnaars van de SONIQ AWARDS 2023 werden zoals vermeld onthuld op 16 februari 2023 op het event Soniq - The Breakfast Event, dat online plaatsvond tijdens een “radiofonische videopresentatie” vanuit Greenbizz Brussels. Tijdens deze show waren er ook korte presentaties. Je kwam alles te weten over het audiogebruik van de Belgen dankzij de 2de wave van “CIM Audio Time”. Er was aandacht voor een internationale deck met “10 Things About Radio that may surprise brands“, en er was een reportage over “Creativiteit in Radio” bij jonge mensen.