Springbok en Joe Public halen 30% van Nederlandse Effies binnen

Awards / News

Springbok en de Baak hebben op donderdag 16 november een Zilveren Effie in ontvangst genomen bij de jaarlijkse uitreiking van de Nederlandse editie van de Effie Awards, die staan voor effectiviteit en zakelijk succes. 

De merkcampagne krijgt bovendien de eervolle vermelding “Maatschappelijke plus” als erkenning voor de maatschappelijke impact. Esther Overmars, Strategy Lead bij Springbok Amsterdam, laat weten: “Wat een geweldige erkenning voor deze prachtige merkcampagne.Een zorgvuldige  herpositionering, het onderzoeken van de doelgroep samen met Blauw Research, strategische keuzes maken en durf tonen om dingen anders te doen, heeft tot een geweldig resultaat geleid. Commerciële groei en maatschappelijke relevantie gaan hier echt hand in hand.  Zonder een geweldige samenwerking tussen bureau en opdrachtgever was dit niet mogelijk geweest. Net als de samenwerking met het mediabureau Wavemaker en onderzoeksbureau Blauw. Dit is een prachtige teamprestatie!”

Naast de overwinning bij Springbok heeft het zusterbedrijf Joe Public, dat ook onderdeel is van de Springbok Groep, drie Nederlandse Effies gewonnen. Hiermee hebben zij, samen met Springbok, 4 van de 13 Effies in Nederland binnengehaald dit jaar.  In België won Springbok eerder met Ethias een Bronzen Effie voor ‘The Impact of Human Connections’.