Springbok neemt nieuwe grote sprong met overname Duke & Grace

Communication / News

Het Gentse digitale bureau Duke & Grace wordt onderdeel van Springbok, het brandtech agency voor duurzame groei. Samen met het recent overgenomen B Corp Make Sense ontstaat er een sterke Springbok-hub in Gent, die geïntegreerd samenwerkt met de andere Springbok-vestigingen verdeeld over België en Nederland. In totaal werken er nu 400 mensen op het snijvlak van branding en tech om merken te helpen positieve impact te maken op mens en maatschappij.

Als een van de internetpioniers in België heeft Duke & Grace altijd een sterke visie gehad. Ze geloven dat het combineren van digitaal, data en creativiteit zorgt voor de beste brand experiences. Het bureau, opgericht door Bart De Waele en Dirk Sabbe is ontstaan uit Netlash, later bekend als Wijs. Het creatief bureau Gents sloot zich aan om communicatie mogelijk te maken die iets teweeg brengt bij mens, merk en maatschappij. Duke & Grace werkt internationaal voor bekende merken zoals Barco en Netflix, maar ook voor lokale merken zoals Foodbag en Goed. Op termijn zal Springbok bij Duke & Grace op de voordeur komen te staan.

“Springbok is een van de sterkste en meest snelgroeiende agency's in de Benelux”, aldus Bart De Waele, founder van Duke & Grace. “Ik ben erg blij dat we ons hierbij kunnen aansluiten om zo nog meer positieve impact te kunnen maken. De visie van Springbok sluit naadloos aan bij de onze; we willen allebei werken aan duurzame groei voor merken en maatschappij.” Ilse Jansoone, co-founder vult aan: “We hebben iets bijzonder moois opgebouwd met Duke & Grace, en ben blij dat het verhaal verder gezet wordt met Springbok. Zowel voor het team als onze klanten voelt dit als de juiste stap.” En CEO Geert Desager voegt toe: “Samen met Springbok hebben we nog bredere expertise om het verschil te kunnen maken voor onze klanten. Daar kijk ik enorm naar uit. Onze mensen hebben veel zin om bij te dragen aan de ambities van Springbok.”

Als start van de lanceringscampagne verschenen zondagavond op iconische plaatsen en historisch gebouwen (zoals het Gravensteen, de Boekentoren, Sint Pietersplein en de Schapenstal) opvallende beeldprojecties met de teasing boodschap "A new era starts today", zodat het nieuws in Gent (en op sociale media) niet onopgemerkt voorbij ging. Sammy Colson, CEO van Springbok: “Het getalenteerde team van Duke & Grace heeft een stevige reputatie en een mooi klantenportfolio. Voor ons is dit de perfecte versterking van onze positie op de Belgische markt. Samen met het recent overgenomen B Corp agency Make Sense hebben we nu een stevige poot in Gent. Vanuit een sterke leiderspositie in onze thuismarkt werken we verder aan de internationalisering van Springbok.”

(Foto v.l.n.r.: Geert Desager, Ilse Jansoone, Sammy Colson, Dirk Sabbe, Kim Verhaeghen, Bart De Waele, Valérie Herbert)