ssnn spreads the love tijdens Antwerp Poster Festival

News

Antwerp Poster FestivalIn maart 2019 is België een primeur rijker: dan vindt in PAKT in Antwerpen de eerste editie van het Antwerp Poster Festival (APF) plaats. Drijvende krachten zijn Tom Tiepermann en Dennis Janssens, het jonge Antwerpse ontwerpersduo van grafisch bureau ssnn. APF verwelkomt gedurende een week nationale en internationale designers. Tijdens de festivalweek worden creatives via een postertentoonstelling, verschillende workshops en lezingen geïnspireerd en gemotiveerd om de dialoog met elkaar aan te gaan. Het festival tracht zo spontante interacties en samenwerkingen te stimuleren, waarbij kennis en nieuwe technologieën worden overgedragen aan de volgende generatie ontwerpers.
De bal ging aan het rollen na de Manchester Attack op 22 mei 2017, toen tijdens een optreden van popster Ariana Grande een aanslag werd gepleegd. « Op den duur kon je niet meer aan de negativiteit in het nieuws ontsnappen. De ene aanslag na de andere, mensen in onze omgeving die steeds angstiger werden en het geloof in elkaar een beetje hadden verloren. Wij besloten toen wat positiviteit de wereld in te sturen via onze posterserie Spread Some Love, » klinkt het bij Tiepermann en Janssens. Een van die posters werd vervolgens opgepikt door Graphic Matters in Breda, een internationaal festival waar ontwerpers van over de hele wereld worden samengebracht door de actualiteit. « We waren aangenaam verrast door de wereldwijde verbondenheid dat dit festival teweegbracht en we besloten dat België ook zoiets nodig had. »
Antwerp Poster FestivalVanaf vandaag kunnen alle creatives (zowel studenten, starters als professionals) hun beste posterontwerpen insturen via de website. Het thema voor de eerste editie is ‘Show Your Colours’, waarbij de deelnemers worden gevraagd in een poster weer te geven wat hen als ontwerper precies drijft en interesseert. De ontwerpen die deel zullen uitmaken van de tentoonstelling worden geselecteerd door een internationaal samengestelde jury.
Het festival vindt plaats van 9 tot 17 maart 2019 bij PAKT, een Antwerpse hotspot voor ondernemers en stadslandbouwers die het hart van de stad graag voeden met creativiteit en culinaire experimenten. Tijdens het festival worden de posters tentoongesteld in de Spéciale Belge Taproom, een hedendaagse bierzaak met een industriële touch gevestigd in PAKT.