Ssssht, de jury spreekt (2): Tim Schoenmaeckers

Awards / News

Spanning alom: wie pakt brons, zilver en goud tijdens de Creative Belgium Awards 2023 (CBA)? Wie dat al weet, zijn de juryvoorzitters en die laten we deze week aan het woord. Niet om dingen te verklappen, wel om uit te leggen hoe zij hun taak als juryvoorzitter ervaren. Vandaag: Tim Schoenmaeckers, executive creative director bij Denstu Creative met standplaats Chicago en voorzitter van de jury Direct, Film, Outdoor, Press, Radio & Audio.

Tim Schoenmaeckers is na eerdere jurydeelnames voor het eerst voorzitter hij is zich bewust van de verantwoordelijkheid om als voorzitter de benchmark te zetten. "Ik wil niet dat we licht over het werk heen stappen, we mogen best wel kritisch zijn," vindt hij. "Maar dan vanuit een positieve insteek: we moeten creatief werk vieren! Voor zilver en goud halen we natuurlijk meer 'checkpoints' boven."

Net als Niels Sienaert is Tim Schoenmaeckers al een paar jaar weg uit België. Dat heeft ook voordelen, vindt hij. "We zagen af en toe wel eens Belgisch werk passeren, maar wij zijn nu toch meer 'buitenstaander' zonder enig eigen belang." Dat wil niet zeggen dat de eigen voorkeuren worden doorgedrukt: "De inbreng van alle juryleden is zeer belangrijk, zij kunnen dingen zeggen over bijvoorbeeld de populariteit van bepaalde campagnes."

Viel hem iets op sinds het moment waarop hij Belgische bureaus inruilde voor bureaus in de Verenigde Staten (eerst FCB Chicago, nu Dentsu Creative)? "Er is minder non-profit, commerciële klanten staan dus ook wel open voor zeer creatief werk."

 

Hoezo, nog geen ticket voor het Creative Belgium Awards-gala op vrijdag 2 juni 2023 in het Grand Casino Knokke? Alhier! Snel!

 

(Background artwork: 'Night Flowers' by Nele Brughmans, now on expo @Yust, Antwerp)