Stad Aalst, HoGent en Odisee wakkeren Broeikas aan

Communication / Innovation / News

BroeikasBegin oktober werd de aftrap van het nieuwe Broeikas-jaar gegeven met een gloednieuw programma en twee nieuwe teamleden. Met Broeikas willen de Stad Aalst en de hogescholen HoGent en Odisee de drempel naar het zelf opstarten van een ondernemende activiteit omlaag. Het zet in op Aalsterse jongeren tussen 18 en 25 jaar en laat hen nauw samenwerken met lokale bedrijven, organisaties en verenigingen. « Broeikas creëert kansen voor jongeren om te experimenteren, » verduidelijkt  Tineke Stockman, diensthoofd Economie Stad Aalst. « Op termijn verwachten we mede door Broeikas een groei aan startende ondernemingen wat onze dynamische stad enkel ten goede komen. »

Nieuw dit jaar is het Train-the-trainer-traject en de Broeikassafari met een aanbod gericht op middelbare scholieren van 16 tot 18 jaar. Broeikas pakt verder opnieuw uit met het creatieve keuzevak Design Thinking Lab/Aalst Challenge Project. Tijdens deze sessies worden maatschappelijke uitdagingen die Aalst kunnen transformeren naar een stad van de toekomst aangekaart. Dit jaar zet het keuzevak in op het duurzaam maken van Carnaval, waarbij jongeren geïnspireerd werden door uiteenlopende experten. Zowel bewoners, stadsdiensten, ondernemers, bedrijven als andere organisaties worden betrokken via deze uitdagingen.
Naar jaarlijkse traditie mag ook het event ‘De Ondernemersaward’ niet ontbreken. De kick-off waarbij het project werd voorgesteld aan de studenten binnen de Hogescholen HoGent en Odisee was alvast een schot in de roos, zo zegt Anja Cornelis, projectcoördinator Broeikas. « De Ondernemersaward ontving enkele jaren geleden een internationale prijs en kan worden beschouwd als één van de topnetwerkevents in de Stad Aalst. Rond welk thema er dit jaar zal worden gewerkt, is nog een groot geheim. Wat we wel al kunnen prijsgegeven is dat de komende editie zal doorgaan op donderdag 25 april 2019 in CC De Werf. »
Benieuwd naar meer? Broeikas nodigt je uit voor Goed geboekt: Start-up survival op 6 december 2018 in Utopia Aalst. De workshops zijn er voor iedereen die de stap wil zetten naar het ondernemerschap, maar nog een extra duwtje in de rug kan gebruiken.