Stad Gent en De Vloer laten Luc De Vos terugkomen op de Gentse Feesten

Crea / News

60 jaar. Zo oud zou wijlen Luc De Vos dit jaar op 12 juli geworden zijn. Om dat te vieren lanceert Stad Gent samen met De Vloer een uniek eerbetoon op de Gentse Feesten.

“De laatste bis, die moet je mij nog schenken”. Onder dat motto worden alle Belgische artiesten op de affiche van de Gentse Feesten opgeroepen om in hun bisronde een cover van Gorki te spelen. Zo laat elke groep die terugkomt voor een bis ook Luc heel even terugkeren.

Via social media en gepersonaliseerde wildpostering op de festivalpleinen worden alle bands aangemoedigd om mee te doen met het initiatief. Meer dan 60 artiesten, waaronder Praga Khan, Metejoor, Mama’s Jasje, Sam Gooris, Frimout, Christoff en Coco JR., doen al mee. Maar daar komen ongetwijfeld nog een pak namen bij.

“Luc De Vos was niet alleen een getalenteerd artiest, hij was ook een Gentenaar in hart en nieren. Met Gorki was hij een vaste klant op de Gentse Feesten. Hij heeft er tientallen keren op de planken gestaan. Een gepast eerbetoon voor zijn 60ste verjaardag is het minste dat we kunnen doen,” zegt Bram Van Braeckevelt, Schepen van Feesten in Gent.

De Gentse Feesten gaan door van 15 tot en met 24 juli op verschillende locaties in de Gentse binnenstad. Met op de line onder andere Sioen, Metejoor, Christoff, Raymond van het Groenewoud,... En nu dus ook Luc De Vos.

Credits

Client: Stad Gent 
Agency: De Vloer
Creative Director: Johan Roelandt, Geert Verdonck
Copywriter: Matthias De Smet
Art Director: Ivo Mertens
Design: Tom Devriendt, Tuan Phan
Account Manager: Nina Dekeyser
PR: Anneleen Coppens