StampMedia steunt jongeren met migratieachtergrond

Agenda / Media / News / Research

StampMediaJongeren met een migratieachtergrond vinden dat ze nauwelijks een stem krijgen in de nieuwsmedia. Als ze aan bod komen, is dat volgens hen vaak in een negatieve context. Dat blijkt uit rePresent, een dialoogtraject tussen 12 journalisten en 208 jongeren. Op basis van een dialoog, reiken jongeren en journalisten samen een aantal oplossingen aan om hun representatie in de media te verbeteren.

RePresent luisterde zowel naar journalisten en jongeren en trachtte op basis van dialoog tot wederzijds begrip te komen. De bedoeling? Meer inzicht geven in het nieuwsgebruik van jongeren met een migratieachtergrond, een belangrijke maar moeilijk te bereiken en weinig bestudeerde doelgroep. Deze inzichten leidden tot 8 concrete tips voor journalisten, uitgewerkt in leuke video’s die ze dit voorjaar op de verschillende nieuwsredacties in Vlaanderen loslaten. RePresent werd uitgevoerd door StampMedia, in opdracht van het kenniscentrum Mediawijs.

Op 22 maart 2017 stellen StampMedia en Mediawijs de resultaten van dit traject voor in de Arteveldehogeschool in Gent. De voorstelling gebeurt op een studiedag van Medianet Vlaanderen, Mediawijs en Arteveldehogeschool. Er zullen enkele deelnemers van het dialoogtraject rePresent (jongeren en journalisten) aanwezig zijn en aansluitend is er ook een voorstelling van de Digimeter. Inschrijven kan via deze link.

Praktisch:
Locatie: Arteveldehogeschool Campus Kantienberg, Voetweg 66, 9000 Gent
Datum: 22 maart, van 9u tot 11u30