Dat Stéphane Moreau, CEO van de groep Nethys, de voorbije weken vaak in het nieuws kwam, moeten we u wellicht niet vertellen. Maar wat denkt hij zelf over media? In juni 2013 - PUB zat toen in de stal van uitgeefbedrijf Wolters Kluwer, stelde PUB hem de vraag. Hieronder volgen enkele uittreksels, waarbij kan worden opgemerkt dat Nethys toen nog Tecteo heette.
Over politiek: "De gemeentepolitiek boeit mij omdat ze zo concreet is en je een bepaalde regio in beweging kunt zetten. Maar het burgemeesterschap heeft geen directe invloed op mijn economische activiteiten, want ik heb vrienden in alle partijen. Natuurlijk weten ze wel tot welke partij ik behoor, maar in mijn functie als zakenman spelen politieke kleuren geen enkele rol."
Over zijn manier van werken : "Wat telt, is wat we doen. Ik ben Voo niet. Voo is een team, een bedrijf, een economische onderneming. Ik ben er alleen om alles – samen met mijn entourage – in goede banen te leiden. Niemand zal ontkennen dat ik aan het hoofd sta van Tecteo, samen met de voorzitter van de ondernemingsraad."
Over Telenet als model: " Ja, absoluut. Hun evolutie is echt opmerkelijk. Telenet is een toponderneming, een koploper in Vlaanderen die in het verleden sterk ondersteund werd door het gewest. Ook in de sector, binnen Liberty Global, ziet men Telenet als de kip met het gouden ei. Maar te hooggespannen verwachtingen houden helaas altijd een risico in… Het aandeelhouderschap is geëvolueerd en behoort nu toe aan de Amerikanen. Vandaag nog iets meer dan gisteren, ook al was hun poging om alle aandelen over te nemen geen echt succes. Dit alles weegt trouwens op de politieke steun die het bedrijf van Vlaanderen krijg … Telenet is vandaag niet meer zo populair.
Ondanks alles blijft Telenet een voorbeeldbedrijf. (...) Maar Telenet, dat een aantal jaren voorsprong op ons heeft, maakt ook deel uit van een conglomeraat van Vlaamse intercommunales. De eenmaking is minder complex verlopen, omdat de regering de touwtjes in handen had. In Wallonië waren er uiteenlopende visies, ook bij de politieke leiders. Uiteindelijk heeft Elio Di Rupo de knoop doorgehakt en heeft Jean-Claude Marcourt toezicht gehouden op de operatie."