Stijn Fockedey wordt nieuwe hoofdredacteur van Trends en Kanaal Z

News / People

Stijn Fockedey start vanaf 1 juni 2024 als hoofdredacteur van Trends/Kanaal Z. Hij volgt daarmee Wim Verhoeven op.

Stijn Fockedey studeerde geschiedenis en journalistiek en werkt voor Roularta Media Group sinds 2008. Hij begon zijn carrière bij De Krant Van West-Vlaanderen en de webredacties van Knack en Trends. Van 2011 tot 2023 was hij redacteur retail, technologie en telecom bij Trends. Hij was lid van de ad interim hoofdredactie van Trends/Kanaal Z en in die voorbije periode startte hij mee de vernieuwde website en de eenmaking van de redacties van Trends en Kanaal Z op. Dat werk wordt nu verder gezet met veel multimediale ambitie.

Jan De Meulemeester zal Stijn Fockedey ondersteunen als head of business news. Jan De Meulemeester neemt hierbij zowel de aansturing van het Nederlandstalige redactieteam van Kanaal Z als het Franstalige team van Canal Z op zich en wordt zo verantwoordelijk voor alle audiovisuele business content op de zenders en online.

“Het is een groot privilege om de stem van de ondernemer te laten weerklinken in onze samenleving. Dit is een tijd waarin de inzichten en innovaties van ondernemers en van andere ambitieuze mensen meer dan ooit nodig zijn,” zegt Stijn Fockedey. Hoofdredacteur worden van Trends/Kanaal Z is een jongensdroom die werkelijkheid wordt. Ik kijk er enorm naar uit om samen met het team kwalitatieve en inspirerende journalistiek te blijven leveren die de zakelijke wereld stimuleert en die de brug slaat naar de politiek en de rest van de samenleving. Zowel via het magazine als op tv, maar bovenal digitaler dan ooit.”

“Met Trends/Kanaal Z zijn we de grootste business community van het land. Ik ben ervan overtuigd dat we met Stijn als hoofdredacteur en Jan als head of business news onze multimediale groei-ambities verder kunnen waarmaken. Ze kunnen rekenen op een team met ontzettend veel inhoudelijke expertise en zijn de juiste mensen op de juiste plek voor alle nieuwe projecten die op touw staan,” reageert uitgever Karen Hellemans.