Streamz gaat derde jaar in met ambitie

Media / News

Het Vlaamse streamingplatform Streamz blaast twee verjaardagskaarsen uit met de aankondiging van 20 nieuwe titels dit najaar. Van eigen bodem lanceert Streamz kleppers als de Streamz Original ‘Geldwolven’ met Tom Van Dyck en Joren Seldeslachts, lokale non-fictie zoals de docu 'Laurent, het wonderkind' en 'Don't Scream' en een heleboel jongerenreeksen zoals '2DEZIT', ‘Hacked’ en het reeds twaalfde seizoen van 'D5R'. Op internationaal vlak pakt Streamz dan weer uit met toptitels als het tweede seizoen van de bekroonde reeks ‘The White Lotus’, de nu al spraakmakende serie 'The Idol' en de langverwachte finale aflevering van 'House of the Dragon'. Streamz mikt daarbij duidelijk op groei, waarbij het zoals bekend moet opboksen tegen internationale spelers als Netflix en Disney+.

Meest bekeken programma's in 2021

In de top 3 van de vorig jaar meest bekeken series prijken verschillende genres van drama tot humor en reality. Op één staat de Play4-reeks ‘Nonkels’, gevolgd door de VTM-reeks 'Billie VS Benjamin' met Charlotte Timmers & Ward Kerremans en de Streamz Original 'De Kraak', met sterke acteerprestaties van Tijmen Govaerts en Ella-June Henrard, sluit de top drie af. Maar ook deze titels deden het goed in 2022: de vierde plaats in de lijst is namelijk voor de onthullende documentaire reeks ‘OnlyFans: De Naakte Vlaamse Waarheid’. Op vijf zien we de bekroonde HBO-reeks ‘Euphoria’ met daarna de documentaire ‘Het Proces dat Niemand Wou’ op nummer zes. Het nostalgische Sex and the City vervolg 'And Just Like That...' is de zevende best bekeken reeks en op acht volgt de Streamz Original ‘Love Island: seizoen 3’. De ‘Game of Thrones’ prequel ‘House of the Dragon’ komt binnen op de negende plaats, opvallend als je weet dat er nog wekelijks een nieuwe aflevering van de gloednieuwe reeks verschijnt. De top 10 wordt vervolledigd met de spannende Videoland-reeks ‘Mocro Maffia’.

De prijs voor meest gestreamde aflevering van het afgelopen jaar gaat naar de eerste aflevering van 'Nonkels'. De meest gebingede reeks van de laatste 12 maanden is dan weer een award die de VTM-reeks 'Billie vs Benjamin' in de wacht mag slepen. Het is duidelijk dat de Streamz-kijker maar geen genoeg kon krijgen van de liefdesperikelen tussen Billie (Charlotte Timmers) en Benjamin (Ward Kerremans).

Populairste genres van het afgelopen jaar

Het best bekeken genre is komedie, met reeksen zoals 'Nonkels' en 'Mijn Slechtste Beste Vriendin'. Op de tweede plaats van de best bekeken genres staat drama. En op drie staat kids, met het uitgebreide aanbod van Studio 100 en ook gezellige familiefilms zoals 'Mijn Vader is een Saucisse', 'Madagascar' en 'Shrek'.

De genres die het meest aan populariteit wonnen het afgelopen jaar zijn documentaires en reality. Bij de jeugd zien we deze trend ook terugkomen, met 'Chasing Beauty', 'Love Island' en 'OnlyFans: De Naakte Vlaamse Waarheid' in de top 10 van 18- tot 24-jarigen.

Nieuwe titels van het najaar van 2022

  1. Los Espookys - seizoen 2 (17 september 2022)
    Na drie jaar wachten keert de gekke, absurdistische, duistere komedie 'Los Espookys', met een overwegend Latino-cast, terug voor seizoen 2. De succesvolle tweetalige serie, gecreëerd en gespeeld door Fred Armisen ('Saturday Night Live', 'Portlandia'), Ana Fábrega en Julio Torres, over een groep gekke vrienden die hun liefde voor horror veranderen in een griezelige zakelijke onderneming door unieke buitenaardse ervaringen om klanten af te schrikken, maakt zijn comeback na een lange vertraging door de pandemie.
 
 

2. Laurent, het wonderkind (23 september 2022)
In deze documentaire geven de hoogbegaafde Laurent Simons en zijn ouders een exclusieve inkijk in hun bijzondere leven en vertellen ze openhartig over hun leven, zijn studies en de toekomstplannen. De jonge Laurent, met een IQ hoger dan 145, mag zich sinds deze maand officieel ‘Master of Science’ noemen. Hij rondde zo drie keer sneller zijn Master in de kwantum-fysica af aan de Universiteit van Antwerpen, en ook nog eens summa cum laude. Hij is daarmee één van de slimste kinderen ter wereld.

 
 

3. Mijn Slechtste Beste Vriendin - seizoen 3 (26 september 2022)
​Na twee seizoenen vol affaires, drama en geheimen, verwent Streamz met een derde seizoen over de turbulente levens van onze favoriete vriendinnen Zita (Kim Hertogs), Sally (Eva van der Gucht), Michelle (Maaike Cafmeyer), Molly (Ella-June Henrard), Nikki (Clara Cleymans) en Helena (Charlotte Anne Bongaerts). En er duiken ook nieuwe slechte en beste vriendinnen op: Charlotte Timmers ('Billie vs Benjamin'), Inge Paulussen ('Twee Zomers') en Alice Reijs ('Flikken Maastricht') maken hun opwachting in het derde seizoen. Vanaf 26 september verschijnt er elke maandag tot en met donderdag een nieuwe aflevering op Streamz.

4. La Brea - seizoen 2 (28 september 2022)
Wanneer er in Los Angeles op mysterieuze wijze een enorm sinkhole ontstaat, scheurt een gezin in tweeën en scheidt het moeder en zoon van vader en dochter. Wanneer een deel van het gezin in een onverklaarbare oerwereld terecht komt, samen met een andere groep vreemden, moeten ze samenwerken om te overleven en het mysterie te ontrafelen. Waar zijn ze beland en is er een weg terug naar huis?

In seizoen 2 blijft de familie Harris gescheiden, terwijl Eve bijkomt van de verdwijning van Josh. Wat ze nog niet weet is dat Gavin, Izzy en Ella net zijn geland in het prehistorische Seattle en nu de elementen (en dieren) moeten trotseren om naar L.A. te geraken.

5. 2DEZIT (29 September 2022)
Streamz dompelt je dit najaar onder in het wilde studentenleven waar we Lotte (Ninalotte Roose) volgen, een stijlvolle, charmante nieuwkomer aan de unief, die met haar high school sweetheart Lucas (Nathan Bouts) pas verhuisd is in een chaotisch studentenkot. Lotte, niet langer de ster van de speelplaats van haar hometown, snakt gretig naar het turbulente studentenleven, maar beseft, aan het begin van dit parcours naar volwassenheid, amper hoe hard haar wereld door elkaar zal geschud worden.

6. Don't Scream (3 oktober 2022) ​
In 'Don't Scream' worden de verschillende kandidaten telkens op een andere verlaten plek gedropt, die door mastermind en evil genius William Boeva zelf is ingericht als een gethematiseerd spookdomein. Vanuit zijn controlekamer turft William nauwgezet elke gil, groot of klein. Wie het meeste gilt, verliest het spel. Daarna nemen de twee dapperste duo's het tegen elkaar op in de bloedstollende finale waarin we ontdekken wie het meest koelbloedige BV-paar vormt en de 'Don't Scream Award 2022' mee naar huis neemt. Benieuwd of Jens Dendoncker, Viktor Verhulst, James Cooke, Nora Gharib en meer zich koel kunnen houden?

7. The Equalizer - seizoen 3 (3 oktober 2022)
Robyn McCall (Queen Latifah) is een raadselachtige vrouw met een mysterieuze achtergrond en gebruikt haar uitgebreide vaardigheden om mensen te helpen die nergens anders heen kunnen. Voor een paar vertrouwde mensen is ze "The Equalizer" - een anonieme beschermengel en verdediger van de onderdrukten. In het derde seizoen zien we hoe de nasleep van haar ontvoering spanning veroorzaakt in haar familie omdat degenen die het dichtst bij haar staan voor het eerst moeten samenkomen om haar te redden.

 
 

8. Moonshine - seizoen 2 (3 oktober 2022)

Het Canadese comedy-drama gecreëerd door Sheri Elwood keert terug voor een tweede seizoen, en deze keer sluit Allan Hawco ('Republic of Doyle') zich aan bij de cast. 'Moonshine' vertelt het verhaal van de Finley-Cullen's, een disfunctionele familie van volwassen halfbroers en -zussen die vechten om de controle over het familiebedrijf. Seizoen twee gaat verder waar het eerste seizoen eindigde maar bevat deze keer nieuwe dansroutines, vuile bingo en een gevecht met een bende outlaw-bikers. Het zal deze keer helemaal anders verlopen wanneer iedereen hun lot in eigen handen neemt, terwijl Lidia tot het uiterste gaat om het bedrijf te redden van financiële ondergang.

 
 

9. Chucky - seizoen 2 (7 oktober 2022)

Oktober is de maand van het meest griezelige feest van het jaar: Halloween! Een stevige portie horror kan daarbij niet ontbreken dus maken we ons klaar met het derde seizoen van 'Chucky'. Nadat zijn duivels plan om een kinderziekenhuis binnen te vallen mislukte in het eerste seizoen, is Chucky uit op wraak. Hij houdt de overlevende tieners verantwoordelijk: Jake (Zackary Arthur), Devon (Björgvin Arnarson) en Lexy (Alyvia Alyn Lind), samen met zijn ex Tiffany, zijn zijn nieuwe aartsvijanden.

 
 

10. LoveMe - seizoen 2 (19 oktober 2022)
TAGMAG Insider, Aidan De Groeve, is helemaal klaar met hot boy summer en gaat op zoek naar de liefde van zijn leven. Een prachtige villa in Spanje, 6 knappe singles en niemand minder dan LoveMe OG, Jaël Ost als wingwoman. Dat kan alleen maar eindigen in liefde. Of gaat Aidan eerder voor lust?

 
 

11. FOMO (29 oktober 2022)
De Vlaamse horrorfilm 'FOMO' werd afgelopen zomer gelanceerd in de bioscoopzalen en Streamz kondigt nu al het spannende vervolg aan, die net voor Halloween op 29 oktober 2022 gelanceerd zal worden. In de hoofdrollen zien we Ian Thomas ('Familie') en Marthe Schneider ('Glad IJs'). Er verschijnt ook elke week een 'FOMO' special 'Behind the Mask' op het YouTube kanaal van Streamz. Elke aflevering nemen 2 castleden je mee achter de schermen van het maken van 'FOMO' en onthullen ze ook al wat je kan verwachten van de vervolgreeks. De eerste afleveringen van 'Behind the Mask' met Marthe Schneider en Gilles Van Hecke en met Jamie-Lee Six en Sarah-Lynn Clerckx staan nu al online.

12. The White Lotus - seizoen 2 (oktober 2022)
​Voor het tweede seizoen van de Emmy winnende HBO-reeks reizen we van Hawaii naar Sicilië, waar ook een resort staat van The White Lotus hotelketen. Het goede nieuws is dat Jennifer Coolidge terugkeert in het nieuwe seizoen en er wel nieuwe rollen voor toppers zoals Michael Imperioli ('The Sopranos') Aubrey Plaza ('Parks and Recreation'), F. Murray Abraham ('Amadeus), Tom Hollander ('The Night Manager'), Adam DiMarco ('The Order') en Haley Lu Richardson ('The Edge of Seventeen').

 
 

13. Hacked - seizoen 2 (datum nog aan te kondigen)
In 'Hacked’ volgen we drie vrienden: Nilou (Alicia Andries), Malick (Misha van der Werf) en Adanne (Helena Tengan). Ze delen alles met elkaar maar lijken toch meer vertrouwen te hebben in hun smartphone, de drager van al hun persoonlijke informatie, dan in hun vriendschap. Wanneer ze tot de ontdekking komen dat hun telefoons gehackt zijn, lijkt niets meer zeker. In het tweede seizoen gaan we dieper in op de hacker en waarom hij het gemunt heeft op de drie vrienden.

 
 

14. Full Contact in het kwadraat - comedy special (2 November 2022)

Podiumbeest Steven Mahieu moest meer dan een jaar lang in zijn kooi zitten, waardoor hij gretiger dan ooit was om opnieuw Vlaanderen rond te trekken met zijn 'Full Contact Tour'. In de eerste reeks van deze tournee was Steven al één brok power die zijn publiek bij het nekvel greep, dat een mens zich alleen maar kon afvragen welke invloed die lange, ongevraagde pauze zou hebben. Om eerlijk te zijn: Steven wist het zelf ook niet. Maar het resulteerde in een show die nog een pak intenser werd. De vulkaan staat op uitbarsten en in die explosie gaat Mahieu voluit voor de rauwe energie van het moment. Een beginpunt en een eindpunt is er, maar alles wat daartussen gebeurt, wordt een heerlijk onvoorspelbare trip. De zaalshow 'Full Contact in het kwadraat' is vanaf 2 november te zien op Streamz. Vaste support act Hans Cools was ook van de partij om kalm tegengewicht te bieden.

 
 

15. Geldwolven (14 november 2022)

Frank De Jong (Tom Van Dyck) is een timide en loyale fraude expert bij LDV verzekeringen. Wanneer hij op een dag in de steek gelaten wordt door zijn vrouw , beslist hij zijn leven drastisch om te gooien. Hij merkt dat eerlijk zijn misschien gewoon te lang duurt en gaat in zee mee zijn absolute tegenpool Chris De Wolf (Joren Seldeslachts). Deze charmante jongen ​ leeft van dag tot dag en van de kleine oplichtingen die hij pleegt met zijn partner in crime Micky (Yannick Jozefzoon). De combinatie van Frank zijn kennis over de verzekeringswereld en de lef en overtuigingskracht van Chris en Miguel zorgen ervoor dat ze snel veel geld verdienen. Voor het eerste in zijn leven overtreedt Frank de regels en ontpopt zich tot een “mastermind” die iedereen te slim af is. Maar al snel worden ze eraan herinnerd dat men zich niet tegen alles in het leven kan verzekeren… 

Naast Tom Van DyckJoren Seldeslachts en Yannick Jozefzoon zien we ook Monic HendrickxJade OliebergKoen De SuterMarjan De Schutter en Kim Hertogs schitteren in deze gloednieuwe fictiereeks in een regie van Gijs Polspoel ('Down The Road’, ’Spitsbroers’, 'Professor T.’)

 
 

16. Fils de (2 november 2022)

'Fils de' is een mythologisch epos dat zich afspeelt in het Brusselse stadsmilieu. Franck Pistone, een vader én gangster die na een overval 17 jaar lang op de vlucht was, keert nu terug naar Brussel voor een verzoening met zijn kinderen. Hij voelt immers dat zijn einde nabij is. Camille, zoon van de overvaller, moet bijleggen met zijn vader die hem in de steek liet nadat hij de Nederlandse maffia had opgelicht en niet het lef had om de confrontatie aan te gaan. Om dit op te lossen moet Camille de diamanten van de overval van zijn vader terugvinden, die al 17 jaar verstopt zijn in Brussel. Zijn beste vriend Salim wil hem helpen, hoewel die had besloten op het rechte pad te blijven. Sarah, de dochter van de overvaller, kent de twee vrienden niet, maar ze zullen het moeten stellen met deze "nieuwe Nikita". En dan is er nog César, de jongste zoon van Franck, die wel eens de oplossing kan blijken te zijn. "Fils de" draait om een erfenis. En het probleem met erfenissen is dat hoe groter de erfenis, hoe groter de ruzie. In regie van Frank Devos ('Undercover') met Vlaamse rollen voor onder andere Sam Louwyck en Tibo Vandenborre.

 
 

17. The Sex Lives of College Girls - seizoen 2 (datum nog aan te kondigen)

‘The Sex Lives of College Girls’ kwam in november vorig jaar uit als het nieuwste hersenspinsel van actrice, scenarioschrijfster en productente Mindy Kaling (‘Never Have I Ever’, ‘The Office’) en schrijver/producent Justin Noble (‘Never Have I Ever’, ‘Brooklyn 99’). ​ Een verfrissende komedie met heel wat aanstormend talent die al snel vernieuwd werd voor een tweede seizoen. De reeks volgt vier jonge vrouwen tijdens hun eerste jaar in het hoger onderwijs, compleet met hun hoogtepunten en diepste dalen. Kimberly (Pauline Chalamet), Bela (Amrit Kaur), Leighton (Renée Rapp) en Whitney (Alyah Chanelle Scott) hebben al heel wat meegemaakt in het eerste seizoen: voor het eerst falen voor testen, awkward 'naked parties', verliefd worden en hun harten zien breken. In het tweede seizoen zullen we de vriendschap tussen de vier verder zien evolueren, op dezelfde komische, eerlijke en soms rommelige manier waarop ze zich door het leven bewegen.

 
 

18. D5R - seizoen 12 (december)

‘D5R’ is een realistische fictiereeks over vijf jongeren die elkaar kennen van school, maar daarbuiten ook onafscheidelijk zijn. Hun levens, karakters en verhalen zijn letterlijk uit het leven gegrepen. Nadat ze de middelbare school in Vilvoorde hebben afgemaakt, trekken ze met de hele groep naar Gent om er verder te studeren. Het lijkt een droom die uitkomt, maar samenleven en zelfstandig worden blijkt moeilijker dan gedacht. In ‘D5R’ worden maatschappelijke topics als catfishing, sexting en drugsmisbruik aangekaart, maar ook het bruisende Gentse studentenleven, vriendschap en relaties komen uitgebreid aan bod. De hoofdrollen worden opnieuw vertolkt door Angela Jakaj (Leyla Akbel), Liandra Sadzo (Kyra Dilen), Sander Provost (Wout Fransen), Thijs Antonneau (Vincent Deprez) en Jamie-Lee Six (Amber Vossaert).

 
 

19. Babylon Berlin - seizoen 4 (datum nog aan te kondigen)

Met Babylon Berlin, de duurste niet-Engelstalige televisiereeks ooit, legden de makers de lat meteen hoog. Maar de verwachtingen worden moeiteloos ingelost. De kijker wordt meegenomen naar Berlijn tijdens de Roaring Twenties: een metropool voor mensen met talent en ambitie, waar heel wat duisternis schuilgaat onder het glinsterende oppervlak.

De reeks volgt Gereon Rath (Volker Bruch), een oorlogsveteraan die nu als politie-inspecteur een afpersingszaak moet zien op te lossen. Hoewel hij op het eerste gezicht kalm en oprecht is, draagt hij een zware last. Het team wordt geleid door Bruno Wolter (Peter Kurth), een trouwe en zorgzame collega, wiens verborgen agenda een ernstige bedreiging wordt. Tussen deze twee mannen in zit Charlotte (Liv Lisa Fries), een slimme jonge vrouw die worstelt om de miserabele levensomstandigheden van haar familie te verbeteren en een dubbelleven leidt.

 
 

20. The Idol (datum nog aan te kondigen)

Wat krijg je als je Abel Tesfaye aka The Weeknd en Euphoria-bedenker Sam Levinson samenzet? Het meest sleazy liefdesverhaal in heel Hollywood. Samen creëerden ze de nieuwe HBO Max-reeks The Idol, waarin The Weeknd zelf samen met Lily-Rose Depp de hoofdrol vertolkt.

De serie vertel het verhaal van aankomende popster Jocelyn (Lily-Rose Depp) en een zelfhulpgoeroe (The Weeknd), die toevallig ook nachtclubeigenaar en sekteleider is. Verder werd ook al bevestigd dat zanger Troye Sivan ('Boy Erased'), Dan Levy ('Schitt's Creek'), Suzanna Son ('Red Rocket'), Moses Sumney ('Random Acts of Flyness'), Rachel Sennot ('Call Your Mother'), Hari Nef ('And Just Like That...'), Mike DeanJane Adams ('Hacks'), Eli Roth ('Inglourious Basterds'), Da'vine Joy Randolph ('Kajillionaire'), ​ Ramsey Sound en Blackpink zangeres Jenni Kim deel uitmaken van de cast.

 
 

Streamz is de Vlaamse streamingdienst, opgericht in september 2020 door DPG Media en Telenet. Op Streamz zijn de strafste lokale fictiereeksen te zien, aangevuld met heel wat ‘Streamz Originals’ en uitgebreide catalogus content. Daarnaast heeft het platform een uitgebreid internationaal aanbod van o.a. HBO en HBO Max, aangevuld met een kidszone (met content van Studio 100), en op Streamz+ een extra aanbod aan honderden recente films​. Streamz is beschikbaar voor iedereen in Vlaanderen via de Streamz-app en website streamz.be op alle toestellen (smartphone, tablet, laptop, smart tv, chromecast en Apple TV).

  • Geen artikel