VRT en DDB krijgen warmste week ooit

De Warmste Week

Crea / News

De Warmste Week
Met meer dan duizend ingeschreven goede doelen zorgen VRT en DDB Brussels voor 'De Warmste Week' ooit voor Music For Life. Die vindt plaats in de week voor kerst en roept iedereen op een actie te ondernemen voor een goed doel naar keuze.
"Iedereen zorgt voor iedereen", zo luidt de baseline van de campagne die Music For Life lanceerde. "DDB pakte voor 'De Warmste Week' uit met een integere campagne waarin op zoek werd gegaan naar de ultieme vorm van solidariteit", vertelt Els Lagrou, marketingmanager bij VRT. "In een mooie reeks getuigenissen zien we personen met een bepaalde beperking die zich willen inzetten voor personen met een andere beperking. Zo heb je een opa met Parkinson die een vzw steunt voor kinderen met een gelaatsafwijking, omdat zijn kleinzoon geboren is met een open lip." De getuigenissen zijn te zien en te horen op radio, televisie, billboard en in print. Er werden ook mini video portretten gemaakt voor social media.
Nieuw dit jaar is ook de Warmathon, waarbij loopevenementen worden georganiseerd in vijf Vlaamse steden. Bekende meters en peters zullen per stad oproepen om samen met hen te komen lopen. Het geld dat daarmee wordt ingezameld, zal worden verdeeld onder alle goede doelen.


Credits:
Klant: Jan Van Biesen, Els Lagrou, Gunther Van Acker
Strategisch team: Dominique Poncin, Maarten Van Daele
Creative directors: Peter Ampe, Odin Saillé
Creative team: Peter Ampe, Odin Saillé, Tom Meijer, Silke Beurms
Account team: Francis Lippens, Kirsten Vanderbeke, Romy Vierhouten
TV Producer: Brigitte Verduyckt
PR: Kenn Van Lijsebeth
Design: Uncompressed, Sven Verfaille, Sebastien Tirot
DTP: Benjamin Hiffe, Christophe Caron
Productiehuis: Rococo
Fotograaf: Filip Van Roe