Studente Arteveldehogeschool op koninklijke missie

4schools / Media / News

Emily Buysse, studente journalistiek aan de Arteveldehogeschool, gaat als enige student mee met de koninklijke missie naar Zuid-Afrika, en doet dat als lid van de officiële persdelegatie.

Op 25 maart stelt Arteveldehogeschool in Kaapstad twee toekomstgerichte internationale projecten voor aan de koninklijke Belgische delegatie. Emily Buysse, een derdejaarsstudente journalistiek die momenteel stage volgt bij MNM (VRT), werd geselecteerd om deel te nemen aan het koninklijk staatsbezoek. Ze zal er niet enkel in het spoor van de koning en koningin lopen, maar is bovendien de enige student tussen doorgewinterde journalisten van de officiële persdelegatie. “Dit is een unieke leerkans voor mij," reageert Buysse. "Echt een eer en privilege. Ik word nerveus als ik besef dat ik naast al die ervaren journalisten mag staan!” Tijdens haar verblijf zal Buysse mini-vlogs maken die te volgen zullen zijn op de Instagrampagina van Arteveldehogeschool. “Ik wil mijn verhaal op mijn manier vertellen, zodat iedereen kan volgen wat ik daar ga doen," zegt ze. Ze had ook nooit verwacht dat ze deze kans zou krijgen: "Ik was compleet overdonderd. Je opleidingshoofd belt je niet elke dag met de vraag of je mee wilt naar Zuid-Afrika, dus ik heb niet lang moeten nadenken en heel snel ja gezegd. De rest van het gesprek heb ik zelfs niet goed meer onthouden doordat ik gewoon zo blij en enthousiast was!" Stiekem hoopt ze op een kort gesprek met onze koningin of koning, of misschien met Elio Di Rupo of een ander lid van de delegatie. "Mijn contacten uitbreiden zou ook handig zijn," besluit ze.

Tijdens het staatsbezoek van de Belgische koning en koningin in Zuid-Afrika presenteren de Arteveldehogeschool en de Zuid-Afrikaanse Stellenbosch University twee duurzame en impactvolle projecten die ze samen hebben gerealiseerd: "Aim for Die Sterreweg" en "ViCoSim". Het eerste betreft een dagcentrum (deel van de Sabrina Love Foundation) voor kinderen met een beperking in Plettenberg Bay dat zich door de inzet van 45 studenten op drie jaar tijd heeft kunnen professionaliseren om hun werking vervolgens zelfs uit te breiden naar de rest van Zuid-Afrika als voorbeeld. Het tweede project betreft dan weer een "Virtual Communication Simulator": met behulp van virtual reality worden communicatievaardigheden in levensechte situaties geoefend. Als een onderdeel hiervan was er een online leertraject op afstand tussen de opleidingen Stellenbosch University (ergotherapie) en Arteveldehogeschool (verpleegkunde). Zo leren studenten hoe ze als zorgverlener optimaal communiceren met patiënten. Beide projecten worden op 25 maart aan de koninklijke Belgische delegatie voorgesteld in de Stellenbosch University.