Studio BISKT is Designer van het jaar 2022

Awards / Design / News

De magazines Knack Weekend & Le Vif Weekend en de Biënnale Interieur riepen Charlotte Gigan en Martin Duchêne, het duo achter Studio BISKT, uit tot Designer van het Jaar 2022. De Brusselse studio wordt gelauwerd om haar innovatieve ontwerpen die de grenzen van het keramiek opzoeken. Op een eigenzinnige manier brengen Gigan en Duchêne ambacht en industrie samen. Het is al de 17e keer dat Knack Weekend & Le Vif Weekend en de Biënnale Interieur de prijs Designer van het Jaar toekennen. Partners van de prijs zijn het Design Museum Gent, CID Grand-Hornu, Design Museum Brussels en MAD Brussels.

Studio BISKT werd in 2018 in Brussel opgericht door Charlotte Gigan en Martin Duchêne. Beiden studeerden aan La Cambre in Brussel. Zij behaalde er haar master in keramiek, hij zijn master in industrieel ontwerp. Als keramiste en productontwikkelaar ontwerpt het duo objecten die zich bevinden op het kruispunt van kunst en design. Gigan en Duchêne besteden veel aandacht aan de manier waarop hun objecten tot stand komen. Met ingenieuze en technische maakprocessen geven ze industriële producten een ambachtelijk karakter. Studio BISKT concentreert zich op één bepaalde techniek: de extrusie van aardewerk, waarbij ze een keramische pasta door een profiel van verschillende vormen persen. Gigan en Duchêne werken met verschillende materialen zoals steengoed, porselein of aardewerk.

De Designer van het Jaar is een initiatief van de magazines Knack Weekend & Le Vif Weekend en de Biënnale Interieur. De prijs werd voor het eerst uitgereikt in 2006 en wil Belgisch ontwerptalent in de kijker zetten.