Studio Brussel doet zijn ding

Media / News

Op maandagochtend 31 augustus startte het nieuwe radioseizoen op Studio Brussel. De zender schiet stevig uit de startblokken, met vertrouwde stemmen, nieuwe gezichten en jong talent. Zo hoor je bij Michèle Cuvelier elke ochtend een andere stem om mee wakker te worden en gaat Flo Windey online op zoek naar antwoorden die ze zich tijdens het scrollen op het internet stelt. 's Avonds laat mag Sander Vandenhende voor het eerst zijn ding doen op de radio. Een overzicht van de nieuwigheden.

Michèle Cuvelier

Michèle Cuvelier (28) blijft op post van 6.00 tot 9.00 uur, maar krijgt dit najaar elke dag ander gezelschap. Dat worden afwisselend Thomas Huyghe, de Nederlandse zangeres Merol, Pedro Elias, Compact Disk Dummies-frontman Lennert Coorevits en zangeres Meskerem Mees.

Michèle Cuvelier © Studio Brussel

 
Michèle Cuvelier © Studio Brussel

faqda met Flo Windey

Om naar uit te kijken: faqda, een nieuwe YouTube-videoreeks met Flo Windey (24). In faqda gaat Flo iedere week op zoek naar antwoorden die ze zich tijdens het scrollen op het internet stelt. Vragen die je niet meteen in normale FAQ-lijsten terugvindt maar er volgens Flo wel in thuis horen. Moet een studentendoop altijd zo voos zijn? Wat is dat met die 'sucking vibrator’? En waarom zijn mijn LGBTQ+-vrienden bang?

Flo Windey © Studio Brussel

 
Flo Windey © Studio Brussel

Fien en Joris vieren tot zeven

Tot de terugkomst van Eva de Roo en haar nieuwe rechterhand hoor je Fien Germijns (25) en Joris Brys (31) elke weekdag van 16.00 tot 19.00 uur op Studio Brussel. En daarmee is alles gezegd, of niet. Fien Germijns en Joris Brys: "Om vier uur is je laatste hersencel waarschijnlijk aan het uitdoven. Dus bieden wij graag een dagelijkse service aan om je klaar te stomen voor het leukste gedeelte van de hele dag. Ge moogt naar huis gaan! Wij maken thuiskomen als een pita na een dronken avond: heerlijk."

Fien Germijns en Joris Brys © Studio Brussel

 
Fien Germijns en Joris Brys © Studio Brussel

Sander en beter

Van maandag tot en met donderdag duikt Sander Vandenhende (22) met zijn wekelijkse gast kop vooruit de laatavond in, zoekend naar dingen die het daglicht niet mogen zien. Hun gedacht zeggen over de voorbije dag en in één moeite door ook een voorspelling doen voor de komende dertig jaar? Mijmeren over krokante zakdoeken, beslissen over choco op de augurken (ja/nee/veel) en de dissectie van die 'kutplaat' van The Killers? Na 22.00 uur mag alles.

Sander Vandenhende © Studio Brussel

 
Sander Vandenhende © Studio Brussel

Jong talent in het weekend

Voor het weekend geeft Studio Brussel de microfoon aan jonge radioveulens Hannelore Van Besouw (25) en Margaux Amant (20). Hannelore presenteert voortaan De Tijdloze op zaterdag van 7.00 tot 10.00 uur. Margaux neemt aansluitend over voor De Afrekening van 10.00 tot 12.00 uur. Voor De Tijdloze op zondag worden de luisteraars vergezeld door ancien en radiorots in de branding Roos Van Acker.

Nog nieuw