Studio Brussel keert terug in de tijd met Villa 84

Villa '84

Crea / Media / News

Villa '84

Studio Brussel start deze week Villa 84, een tijdreis waarbij presentatrice Linde Merckpoel terugkeert naar haar geboortejaar. De presentatrice zal een week lang leven in een Antwerpse ‘villa’ alsof het 1984 is. Een en ander werd bekendgemaakt door een futuristische - retro – televisiespot, bedacht door DDB Brussels. De spot kadert in een gezamenlijk project van Studio Brussel en Telenet bedacht door TBWA.

"Hoe heeft digitale technologie ons leven beïnvloed?" Die vraag wilden Telenet en Studio Brussel beantwoorden in een enquête over de digitale balans. Maar hoe gingen de dingen vroeger ook alweer? Wel, dat gaat Linde Merckpoel deze week aan de lijve ondervinden in Villa ’84, want daar gaat ze een week radio maken zoals in de jaren ‘80. Studio Brussel neemt zijn luisteraars in één moeite mee naar het legendarische jaar. De muziekzender vraagt zich af hoe het eraan toeging en stuurt Linde Merckpoel een week lang naar haar eigen geboortejaar. De presentatrice zal er leven, eten en slapen alsof het 1984 is: al haar doen en laten is live te volgen in Antwerpen of via stubru.be. In het huis moet alle moderne technologie wijken voor een vaste telefoon, een beeldbuis met videorecorder, een cassettespeler en allerlei andere technologie uit de jaren ’80. Smartphones moeten dus aan de deur worden achtergelaten, maar er komt wel een modieus onverantwoorde 80’s outfit voor in de plaats. Ook het interieur is helemaal helemaal 80’s en werd kamer per kamer tot in de puntjes uitgewerkt. Zo kunnen gamers in de game-room de beste games uit de jaren tachtig spelen op een originele arcade console. In de keuken staat  het typische keukengerei én eten uit de 80’s. En er is een muziekkamer vol lp’s waar de sfeer zo juist zit, dat er probleemloos een New Wave–party kan doorgaan. Het hele huis staat vol relikwieën uit de jaren ’80 die iedereen ooit wel in zijn eigen living, slaapkamer of bureau heeft gehad.

A propos, de creatie van DDB omvat ook nog een "teletijdmachine" die Linde Merckpoel terug katapulteert naar de tijd waarin fluo fitnesspakjes, strakke superhelden en liegende poppen hoogtij vierden. Onderweg zien we tal van nostalgische fragmenten die ons doen terugdenken aan arcades, foute kapsels en disco hits.

 

Credits

 

Client : Studio Brussel

Contact : Gunther Van Acker, Jan Van Biesen & Els Lagrou

Agency : DDB Brussels

CD : Odin Saillé & Peter Ampe

Creation : Silke Beurms & Tom Meijer

Logo design: Sven Verfaille

Accounts : Francis Lippens, Kirsten Vanderbeke, Romy Vierhouten

PR: Kenn Van Lijsebeth

TV producer: Brigitte Verduyckt

Film Production Company : CAVIAR

Producers : Andreas Vermeulen & Eva Van Riet

Director: Léo Marthaler