Studio Brussel lanceert nieuw logo tijdens concert Queens of the Stone Age

Media / News

Studio Brussel heeft een nieuw logo. Bijna 20.000 muziekfans krijgen de primeur tijdens het concert van Queens of the Stone Age in het Sportpaleis in Antwerpen. Als enige Europese radiozender kreeg Studio Brussel de toelating om een concert van de najaarstournee van Queens of the Stone Age live uit te zenden. Die unieke gelegenheid grijpt de radiozender aan om een nieuw logo en bijhorende huisstijl voor te stellen. Deze rebranding van Studio Brussel kwam tot stand door een samenwerking tussen VRT en het gerenommeerde internationale bureau Saffron.

Het nieuwe logo heeft de vorm van een klassieke radiomicrofoon. Daarmee verwijst Studio Brussel naar haar 40-jarige geschiedenis als radiozender. De nieuwe huisstijl sluit aan bij de recente vernieuwing van de branding van moedermerk VRT. Op die manier wordt Studio Brussel ook in de visuele uitingen nog meer familie van VRT. De nieuwe huisstijl van Studio Brussel laat daarnaast toe om een eigen visuele wereld te creëren op alle digitale uitingen van het mediamerk, zoals op VRT MAX. Ook op de socialemediakanalen van Studio Brussel komt de nieuwe vormgeving helemaal tot z'n recht. 

Volgens de laatste CIM-meeting (periode april-augustus) stijgt Studio Brussel naar een marktaandeel van 8,5 procent (+1,55%) en bereikt de zender elke dag 54.000 Vlamingen meer in vergelijking met een jaar eerder. Steven Lemmens, nethoofd Studio Brussel: "Een jaar geleden lanceerden we een paar nieuwe programma's, zoals ons dagelijks muziekprogramma Radar en een programma rond muziek uit De jaren nul. Er zijn ook onze podcasts en digitale muziekstreams zoals Untz en Zware gitaren. En nu hebben we dus ook een nieuw logo. Wij blijven ondertussen de beste radio maken. Dat is de essentie."