Studio Panotti wint zilveren ADCN Award

Awards / News

Studio Panotti won in mei de zilveren ADCN Award in de categorie Animatie & Motion design. De meest absurde verhalen en situaties van de gewone Nederlander zijn door de animerende handen van Xerxes en Fabio van Studio Panotti gegaan. Studio Panotti werkte in opdracht van Shop Around, samen met N=5 agency en Klevr Sounddesign, voor de Nederlandse Consumentenbond.

Fabio Verhelst

Studio Panotti, dat zijn Fabio Verhelst en Xerxes Heirman. Twee freelancers uit Gent met projecten voor Stad Gent, VRT en Vedett op hun palmares. En die lijst gaat nog verder met onder meer Club Brugge, Klarafestival, DPG Media, Jeugdfilm Festival en Colruyt Group.

Xerxes Heirman

Na jarenlang samenwerken op verschillende animatieprojecten, besloten de twee om hun krachten te bundelen en een eigen creatieve studio op te starten: Studio Panotti. Van een concept op maat tot een bestaand visueel concept vertalen naar een nieuw project. Heirman neemt het idee, storyboarding en illustratie op zich, terwijl Verhelst alles van animatie en afwerking voor zijn rekening neemt.