Sudinfo Sports erkent de passie van supporters voor lokale sportclubs

Crea / News

Sudinfo Sports brengt lokale sportverslaggeving met dezelfde toewijding en aandacht die de supporters ook tonen voor hun plaatselijke sporthelden. Want waarom zou het zakencijfer van een voetbalclub invloed hebben op de verbondenheid die je ervaart met het team? Waarom zou de afdeling waarin een team kampioen speelt een verschil maken voor de emoties die zoiets creëert bij de supporters? Precies daarom toont Sudinfo Sports de spanning en het plezier bij de fans van vele honderden lokale sportclubs. Alles over hun beleving, resultaten en achtergrondinfo ontdek je elke dag via de media van Sudinfo Sports.

“In Wallonië zijn er meer dan duizend lokale sportclubs actief die wekelijks in totaal tienduizenden fans weten te beroeren om in weer en wind te supporteren bij sportwedstrijden,” vertelt Vincent Brossel, marketing & commercieel directeur bij Sudinfo. Voor deze fans is er nu elke dag professionele sportverslaggeving door de journalisten van Sudinfo Sports die ook het nieuws maken over de bekende (inter-) nationale namen en de grote clubs die we allemaal wel kennen. Je leest het op de app, de website en in de verschillende kranten van Sudinfo: La Meuse, La Nouvelle Gazette, La Province, Nord Eclair, La Capitale.

Samen met het team onder leiding van marketingchief Vincent Brossel van Sudinfo creëerde Strategie een nieuwe campagne voor televisie, radio, social en print. Met productiehuis Wenneker en regisseur Aline Boyen trok het team van Strategie naar de lokale voetbalpleinen om te documenteren dat er geen kleine clubs, geen kleine fans en geen kleine emoties bestaan in het voetbal. Vanaf 21 april is de campagne te zien in het zuiden van ons land.

Credits

Brand: Sudinfo

Client: Vincent Brossel, marketing en commercieel directeur Sudinfo

Agency: Stratégie

Creative Director: Jorrit Hermans

Strategic Director: Damien De Koninck

Creatives: Emmanuel Colin, Gilles De Bruyère

Account Director: Kévin Charlier

Account Manager: Thomas Ballat

Productiehuis: Wenneker

Director: Aline Boyen

DOP: Michel Rosendaal

Focus puller: Nathan Lederman

Producer: Femke Doom, Elena Reynaert

PA: Lucas Lambrecht